Veste, kako pogosto bi morali prati kavbojke?

Direktor znamke Levi’s pravi, da nikoli!

31.3.2017 ob 5:15

shutterstock_406768945.jpg

Pranju perila se ne moremo izogniti, a vseeno obstajajo takšni, ki so prepričani, da to počnemo prepogosto. Eden takšnih je tudi direktor priljubljene znamke Levi’s Chip Bergh, ki celo pravi, da svojih najljubših kavbojk ne bi smeli prati nikoli. Ja, prav ste prebrali. 

Nepotrebno in potratno

Čeprav so mnogi že nad mislijo, da bi se sprehajali naokoli v umazanih kavbojkah zgražajo, je Bergh pojasnil, da sam hlače umiva z zobno ščetko in to le na predelih, kjer so res umazane.

V enem izmed nedavnih intervjujev je dejal: "Kar želim sporočiti je, da naj bo to nekakšno opozorilo za stranke, da niso več na avtopilotu. Namreč, dogaja se, da avtomatsko, ko nekaj slečemo vržemo med umazano perilo."

"Dobrih jeans hlač ni potrebno prati v stroju, oziroma če že, naj bo to zelo redko." V nadaljevanju je pojasnil, da strojno pranje material uniči, prav tako pa dodaja, da je to potratno tudi z vidika porabe vode.

A post shared by Levi's® (@levis) on

Namesto v pralni stroj v zamrzovalnik

Sicer pa Bergh ni prvi in edini, ki zagovarja to teorijo. Na spletni strani Hiut Denim piše, da stoodstotni denim ostane najboljši po šestih mesecih nošenja. Tako dolgo naj bi jih tudi nosili, preden prvič romajo v pralni stroj. "Dlje kot jih ne boste oprali, bolje bodo videti."

"Barvilo se bo na predelih, ki so izpostavljeni, samo obrabilo. Že samo s tem, ko sedete, vtaknete v žep telefon ali denarnico, bo vaš jeans videti čudovito." Dodajajo še, da v primeru, da bi jeans hlače oprali prehitro, bi s tem sprali tudi barvo in s tem izgubili čar dobrih jeans hlač.

Tistim, ki jih skrbi, da bi nosili hlače, v katerih mrgoli bakterij pa proizvajalci svetujejo naj svoj par jeans hlač pospravijo čez noč v zmrzovalnik, ali pa jih čez noč pustijo zunaj, da se osvežijo in prepojijo z naravnimi vonji.

Avtorica: P. Pa.
Foto: Shutterstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)