Velikonočni prazniki napovedujejo bogato obložene mize, na katerih ne bo manjkalo tradicionalnih jedi, od potice do šunke, hrena in jajc.
Za malo drugačno kulinarično izkušnjo pa izbiro dopolnite s pecivom, ki se prav tako lepo sklada z velikonočno tradicijo. Glavna sestavina kolača, ki bo še kako teknil po obroku, bogatim s šunko, jajci in hrenom, je korenje, en od simbolov velikega praznika.
Miss 7 takole predstavlja recept za sočen korenčkov kolač.
Sestavine:
- 225 gramov moke
- žlička pecilnega praška
- 200 gramov rjavega sladkorja (količino lahko zmanjšate, saj je korenje samo po sebi sladko)
- žlička ekstrakta vanilje ali en vaniljev sladkor
- pol žličke soli
- tri žličke cimeta
- 250 mililitrov sončničnega olja
- štiri jajca
- 375 gramov naribanega korenja
- 100 gramov nasekljanih mandljev
- 50 gramov mletih orehov
Krema:
- 150 gramov sladkorja v prahu
- 100 gramov zmehčanega masla
- 200 gramov kremnega sira (maskarpone, rikota)
Priprava:
- Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija.
- V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, vaniljo, sol in cimet.
- Med mešanjem dodajte olje, nato še jajca.
- Tako pripravljenemu testu dodajte korenje, orehe in mandlje.
- Pekač, premera 24 centimetrov, obložite s peki papirjem ali ga premažite z maslom, testo prelijte vanj in ga pecite eno uro.
- Pecivo pohladite v pekaču.
- Za kremo stopite maslo, dodajte sladkor in sir ter dobro zmešajte.
- Ohlajeno pecivo prerežite na polovico.
- Polovico kreme namažite na spodnjo plast kolača, pokrijte ga z drugo in z ostalo kremo premažite zgornji del.
- Počakajte, da se krema nekoliko strdi in postrezite.
Priporočamo tudi: Najbolj preprosta velikonočna sladica s čokolado
Preberite še: RECEPT: Slastna toffifee torta
Morda vas zanima tudi: Recept: Odlična sirova torta z borovnicami (brez peke)
oddajte komentar