Trik za boljši okus in daljšo obstojnost banan

Preverite, kaj morate storiti, da bi v rumenih sadežih uživali kar najdlje.

14.12.2015 ob 2:00

shutterstock_269172272.jpg

Če bi radi podaljšali obstojnost kupljenih banan, je pomembno, kako jih boste shranili po prihodu iz trgovine. Sobna temperatura namreč pospešuje zorenje, tudi v hladilniku hitro postanejo rjave. Poglejte torej, kako to preprečiti.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Preden banane pospravite v hladilnik, jih zavijte v plastično folijo za živila. Najbolje bo, če boste sadeže ločili od šopa in cele zavili posamično. Njihovo užitnost tako lahko podaljšate kar za teden dni. 

Če ne marate mrzlih banan, sadež 20 minut pred uživanjem postavite iz hladilnika na sobno temperaturo, a ga pustite v foliji.

Še ena zvijača. Dobro veste, da na koščke narezane banane na zraku hitro potemnijo. Da bi te v vaši sadni solati ali v pecivu ostale lepe in bele, narezane pokapljajte s sokom limone. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)