14.12.2015 ob 2:00
Če bi radi podaljšali obstojnost kupljenih banan, je pomembno, kako jih boste shranili po prihodu iz trgovine. Sobna temperatura namreč pospešuje zorenje, tudi v hladilniku hitro postanejo rjave. Poglejte torej, kako to preprečiti.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Preden banane pospravite v hladilnik, jih zavijte v plastično folijo za živila. Najbolje bo, če boste sadeže ločili od šopa in cele zavili posamično. Njihovo užitnost tako lahko podaljšate kar za teden dni.
Če ne marate mrzlih banan, sadež 20 minut pred uživanjem postavite iz hladilnika na sobno temperaturo, a ga pustite v foliji.
Še ena zvijača. Dobro veste, da na koščke narezane banane na zraku hitro potemnijo. Da bi te v vaši sadni solati ali v pecivu ostale lepe in bele, narezane pokapljajte s sokom limone.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar