Tri odlične ideje za preprosto klimatsko napravo

Za prijetno osvežitev v poletni vročini ne potrebujete klimatske naprave.

2.7.2015 ob 10:00

shutterstock_264865145.jpg

V prihodnjih dneh se znova obetajo prave poletne temperature. Ko zunaj pripeka žgoče sonce, pa še kako prijajo ohlajeni prostori. Nič hudega, če klimatske naprave nimate.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Do prijetnih temperatur v zavetju štirih sten si lahko pomagate s povsem običajnim, že malce pozabljenim ventilatorjem. Oglejte si tri preproste načine njegove uporabe.


Še nekaj predlogov, kako se lahko osvežite:

shutterstock_187446338.jpg

Ventilator in pekač, poln ledu. Pred ventilator postavite široko plitvo posodo (kot je pekač iz pečice). Napolnite jo s kockami ledu. Tako bo zrak iz ventilatorja hladnejši od sobne temperature, učinek take klimatske naprave pa bo trajal vse dotlej, dokler se led ne bo stopil. Tedaj ga preprosto zamenjajte, torej pripravite zaloge.

Ventilator in plastenka z ledom. Namesto posode z ledom pred ventilator postavite plastenko (ali več) z zamrznjeno vodo.

shutterstock_73252780.jpg

Ventilator, led in brisače. V brisačo stresite kocke ledu, zavežite jo na obeh straneh, da led iz nje ne bo padal, ter jo privežite med dva stola. Ventilator usmerite proti brisači, ta bo med pihanjem razhladil zrak po vsem prostoru. Ker se bo led med tem topil, pod brisačo postavite posodo, v katero se bo stekala voda.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)