To so izdelki, ki smo jih Slovenci v Ikei razgrabili

Po treh tednih od odprtja Ikee v Ljubljani je nekaj izdelkov že razprodanih. Kaj najbolj zanima slovenske kupce?

25.3.2021 ob 5:45 | Foto: Ikea

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

To so izdelki, ki smo jih Slovenci v Ikei razgrabili

Že skoraj mesec dni je minil, ko se je tudi pri nas, po letih pričakovanj, odprla Ikea. Švedska prodajalna pohištva in dodatkov za dom, ki navdušuje po celem svetu, je tudi pri slovenskih kupcih vzbudila ogromno zanimanja, a trume ljudi, ki bi drli v trgovino, le nismo doživeli, saj je zaradi epidemije novega koronavirusa obisk nekoliko drugačen.

Omogočen je namreč zgolj ob predhodni rezervaciji, stranka pa ima na voljo dve uri. Tega se po naših izkušnjah vsi ne držijo, zato se v prodajalni vseeno znajde nekoliko več ljudi, kot bi si želeli.

Predstavniki Ikea Slovenija so nam zaupali, da so z na novo vzpostavljenim sistemom za obisk trgovine zadovoljni, ter da skorajda vsak, ki si obisk rezervira, v trgovino tudi pride.

Impresiven je tudi podatek, koliko ljudi je že obiskalo Ikeo. »Točnega števila obiskovalcev ter prometa v prvih treh tednih vam ne moremo razkriti, lahko pa vam povemo, da je trgovino doslej vsak dan obiskalo več kot 3.200 ljudi. Skoraj 32 % nakupov je bilo do zdaj opravljenih prek spleta.«

Zanimanje podobno kot v tujini

Da je zanimanje za cenovno dostopno pohištvo v Sloveniji veliko, kažejo tudi že razprodani kosi, to pa so nam potrdili tudi v Ikei. »Naša najnovejša poročila kažejo, da so tudi v Sloveniji najbolj zaželeni produkti, ki so največ pozornosti pritegnili tudi v tujini. To so omara PAX, mizica LACK, police KALLAX (naslovna fotografija) ter tudi vrečka z zapiralom ISTAD, kozarci POKAL in valjček BASTIS. Prepričani smo, da bo večina naših produktov našla pot do src naših slovenskih kupcev,« so nam odgovorili, ko smo jih vprašali, kateri izdelki gredo najbolj v prodajo.

Mizica Lack

Kozarci Pokal

In ker nekaterih izmed teh izdelkov zdaj ni na zalogi, nas je zanimalo, kdaj bodo obnovili zalogo. »Čeprav se v podjetju IKEA trudimo z načrtovanjem povpraševanja in ponudbe, da se izognemo situaciji, ko posameznega izdelka zmanjka, je to nemogoče vedno zagotoviti. Bolj kot spoznavamo slovenski trg in navade kupcev, bolj natančno bomo lahko zalogo načrtovali v prihodnje. Glede produktov, ki jih trenutno ni na zalogi, se trudimo, da bi jih dopolnili, takoj ko bo mogoče.«

Omara Pax

Vrečka Istad

Valjček Bastis

 

Preberite še: Pet stvari, ki jih ne bi smeli imeti v dnevni sobi

Morda vas zanima tudi: Top izdelki, ki se jih v Ikei splača kupiti in tisti, ki jih lahko pustite tam


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)