Preberi, zakaj nikoli ne smeš v avtu pustiti plastenke vode

Pa ravno v vročih dneh, ko je vodo vedno dobro imeti pri roki?

28.6.2021 ob 9:05 | Foto: GettyImages | Avtor: E. N.

Preberi, zakaj nikoli ne smeš v avtu pustiti plastenke vode

Končno smo dočakali vroče poletje in temperature so se dvignile krepko čez 30 stopinj Celzija. V teh dneh je izjemno pomembno, da se zadržujemo v senci in v svoje telo vnašamo zadostne količine vode. Hidracija je namreč zelo pomembna, saj se zaradi vročega ozračja intenzivneje potimo, ta poletna zapoved pa ni edino pravilo, ki ga moramo v svoje dobro dosledno upoštevati.

Vročina v avtu je lahko intenzivnejša

Če smo v teh dneh udeleženi v prometu, lahko vročino občutimo še toliko intenzivneje. Stati v vročem avtu v prometni konici nikakor ni prijetno, zato je tudi za takšne primere pametno imeti tekočino na dosegu roke. A kot opozarjajo gasilci, moramo pri tem biti nadvse pazljivi.

Plastenko vode namreč nikoli ne smemo pustiti v avtu, saj to v vročih dneh lahko povzroči pravo katastrofo. Močni sončni žarki, ki prodirajo skozi avtomobilsko okno in polno plastenko namreč lahko zanetijo materiale v avtu. Voda v plastenki namreč deluje kot povečevalno steklo in segreva površino pod sabo, ki se lahko vname. Kar naenkrat smo tako lahko priča gorečemu avtomobilu in celo pravemu pravcatemu požaru.

V vročih dneh tako vedno pazi, da imaš pri sebi dovolj tekočine, nikar pa plastenk vode ne puščaj v delih avtomobila, ki jih lahko doseže sončna svetloba. Plastenke lahko shraniš v prtljažnik ali katerega od avtomobilskih predalov, nikar pa jih ne puščaj na avtomobilskih sedežih.

Preberite še: Emil Ledenko, mož iz ledene vode, s katerim se vse več Slovencev namaka v mrzli vodi #intervju

Morda vas zanima tudi: Voda je lahko velik plus (osebne izkušnje s seksom v bazenu)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)