Tako je mogoče najeto stanovanje spremeniti v dom

Da bo najemniško stanovanje postalo dom, mu brez pretiranih izdatkov pričarajte osebni pridih.

4.10.2018 ob 3:48

zenska_pije_kavico.jpg

Najeli ste stanovanje. Ker se je začelo študijsko leto, ker je blizu vaše službe, ker se nameravate kmalu preseliti ali ker vam na banki niso odobrili kredita.

Ne glede na razlog, v rokah imate ključ, a ko vstopite skozi vrata začasnega doma si morate priznati, da vam njegova oprema ni pisana na kožo.

Veste, da obsežna prenova ne pride v poštev. Konec koncev niste lastnik, a brez skrbi, tudi s povsem preprostimi in cenovno ugodnimi rešitvami lahko najeto stanovanje postane vaš pravi dom. Nekaj učinkovitih rešitev ponuja Pure Wow.

Zamenjajte lestence

Te boste, ko boste ključe vrnili, lahko vzeli s seboj. Zato, če se lestenci na stropu ne skladajo z vašim okusom, poiščite svetila, ki so vam bolj pogodu. In tem dodajte nekaj talnih ter namiznih svetilk. Z njimi je mogoče ustvariti igro svetlobe in stanovanje oplemenititi tako, da se boste v njem res počutili prijetno.

Investirajte v zavese in druga senčila

stananovanje_dom.jpg

Tudi z njimi je mogoče bivališču zagotoviti noto, ki odraža vas značaj. Barva, dolžina, tekstura zaves naj bodo takšne, kot bi jih izbrali za čisto vaše stanovanje. Neverjetno je namreč, kakšen učinek imajo na prostore zavese. Zanje lahko odštejete malo več denarja. Konec koncev bodo nekoč lahko odšle z vami.

Privoščite si odstranljivo tapeto

Odlična iznajdba za hitro prenovo stanovanja so tako imenovane začasne tapete. Preprosto jih prilepite na steno ali dve in brez pretiranega truda ter poškodb osnove stanovanje spremenite v dom.

Omislite si kvalitetno pohištvo

spalnica.jpg

Dobro, stanovanje je začasno, torej ne boste kupovali velikih kosov. A z zofo, jedilno mizo, stoli ter komodo po vašem okusu, ki se bodo nekoč idealno prilegli v stanovanje, ki bo samo vaše, lahko prav tako poskrbite za malo prenovo in s tem za prijetnejši občutek v zavetju štirih sten.

Uporabite barve

stanovanje_kuhinja_dnevna_luci_televizija_omare_micna.jpg

V večini najetih stanovanj je pleskanje dobrodošlo. Zakaj tega ne bi izkoristili sebi v prid in stene odeli v odtenke, ki so vam ljubi. Začasno bivališče ne samo, da bo z novo barvo lepše, s pravim izborom odtenkov se boste v njem počutili res kot doma.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Unsplash

Preberite še: Slovenki s čudovitimi izdelki za dom s podobo naše gore Triglav ali pa pokukajte v imenitno prenovljeno stanovanje v Ljubljani, kjer živijo plamenci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)