Pet stvari, na katere morate biti pozorni pri selitvi v najeto stanovanje

Da ne boste deležni dodatnih izdatkov.

13.9.2017 ob 10:21

ThinkstockPhotos-656652922.jpg

Res je selitev že sama po sebi stresna in vključuje nešteto opravil, a naglica nikoli, zlasti pa, če ste svoj novi dom najeli, ni na mestu. Pri vselitvi v najeto stanovanje velja pozornost nameniti določenim, na prvi pogled nepomembnim malenkostim in se tako zavarovati pred spori z lastnikom in tudi pred neupravičenimi izdatki. Preverite sledečih pet. Še bolje bo, če jih boste trajno obeležili s fotografijami.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Luknjice in luknje v steni in pohištvu

Velika verjetnost je, da so prejšnji lastniki na stene obešali slike, nameščali police, ogledala ali kako drugače krasili dom. In ko so svoje detajle odstranili, so v steni in pohištvu ostale luknjice, luknje ali celo večje poškodbe, na katere stanodajalec morda ni bil pozoren ter bo krivdo zanje naprtil vam.

Zato se pred vselitvijo zaščitite, sledi bivših stanovalcev fotografirajte ter o njih obvestite lastnika stanovanja.

Poškodbe tal

Tla so vselej izpostavljene poškodbam, in če niste zanje krivec vi, vam ni treba nositi odgovornosti ter ne izdtakov za popravilo. Umaknite preproge ter preverite stanje ploščic, parketa ali drugih talnih oblog in stanodajalca obvestite o morebitnih poškodbah.

Poškodbe na oknih in vratih

Prepričajte se, da se odpirajo pravilno, da dobro tesnijo, bodite pozorni na okvirje in okenska stekla ter tudi na rolete, polkna, žaluzije in druga senčila. Morebitnih poškodb nikar ne spreglejte.

Kuhinjski aparati

V večini stanovanj vas bodo pričakali štedilnik, hladilnik, pralni, pomivalni stroj, televizija in podobno. Preden podpišete pogodbo, preverite njihovo delovanje, napeljave, police v hladilniku, pekače v pečici… Saj nočete, da bi plačevali za nekaj, kar niste poškodovali, uničili ali izgubili.

Stene

Na velikih površinah se takšne in drugačne pomanjkljivosti zlahka skrijejo, zato si vzemite čas ter preverite vse stene in o še tako neznatnih nepravlnostih obvestite lastnika, da izdatkov za pleskanje ali sanacijo ne bo pripisal vam.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)