27.5.2023 ob 8:45 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
V pečici pečen krompir je okusna in priljubljena priloga.
Da pa bi bil res lepo zapečen in hrustljav, Poppy O'Toole, katere se je na družabnih omrežjih prijel vzdevek kraljica krompirja, deli nasvet, kako do popolnega rezultata.
Najprej navaja, da je treba krompir pred peko v pečici res temeljito osušiti s kuhinjsko krpo:
"Za najboljši rezultat krompir najprej dobro odcedite, nato pa ostanek tekočine z njega popivnajte z bombažno krpo. Popolnima suha površina zagotavlja najboljše pogoje za hrustljavo skorjico."
Nekje na polovici pečenja Poppyjeva priporoča, da krompirju dodate nekaj žlic jušne osnove, lahko zelenjavne ali mesne, ga posujete z zdrobom in pokapljate s sokom limone ali začinite z limonino lupinico.
View this post on Instagram
"Sama dodam tudi rezine limone. Jušna osnova pomaga pri karamelizaciji krompirja, zdrob mu zagotavlja hrustljavost, limona pa prijeten, malce kiselkast okus."
Tehniko z jušno osnovo lahko uporabite tudi pri običajnem krompirju, brez limone.
Za dve osebi potrebujete:
Priprava:
Povzeto po portalu The Mirror
Preberite še: Kam z ostankom pire krompirja? Pripravite irske palačinke
Morda vas zanima tudi: Vsi neverjetni zdravilni učinki fižola in kako preprečiti napenjanje
oddajte komentar