Strokovnjakinja svetuje, kakšna dekoracija je letos in

Če še niste okrasili svojega doma, je zdaj skrajni čas.

15.12.2017 ob 9:27

sice1.jpg

Praznični december se bliža vrhuncu. Tisti, ki niso že prvi teden krasili svojega doma, bodo zagotovo o tem začeli razmišljati zdaj, ko se je mesec začel prevešati v drugo polovico. Letos so v trendu minimalizem, geometrični, glamurozen in klasičen stil dekoracij, ki jih povezuje vonj po cimetu, klinčkih in pomarančah, nam razkriva Meta Sporiš iz Sanjskega šopka.

Če še ne veste, kako bi letos okrasili svoj dom, vam bodo njeni  napotki in nasveti gotovo prišli še kako prav. »Tisti ki so bolj spretni, se bodo pri kreiranju dekoracije gotovo znašli, tistim, ki pa ročne spretnosti niso tako domače, pa si vseeno želijo narediti dekoracijo sami, pa svetujem, da si za začetek zastavijo enostavno dekoracijo, in težavnost izvedbe iz leta v leto nadgrajujejo.«

Glamurozno ali klasično?

Ko je govora o praznični dekoraciji, je meja le domišljija. Letos v minimalističnem in geometričnem stilu prevladujejo sivi, beli, bakreni, rose gold in srebrni odtenki. »Za izdelavo dekoracij uporabljamo grobe materiale kot so mavec, žice, kovina in les. Elementi so enostavnih oblik. Seveda ne gre mimo zvezdic in smrečic, le da se tudi tu držimo preprostosti,« pojasni Sporiševa in doda, da so za geometrični stil značilne preproste oblike kot so trikotniki, večkotniki in krogi. Svetuje naj se takšne dekoracije popestri z nežnimi in pastelnimi odtenki.

»Glamurozen stil nam dopušča uporabo zlate in srebrne barve v kombinaciji z elegantno črno barvo. Za izdelavo dekoracij uporabimo bolj elegantne materiale, kot so bunkice za dekoracijo smrečice, obarvana veja z zlato barvo, steklene in porcelanaste posode za namizne dekoracije, perle, kristalčke, svetleči ovojni papir,« doda.

Če niste za minimalističen ali glamurozen stil ter želite ostati zvesti klasiki in tradiciji, pa ne boste brcnili v temo, če uporabite bolj naravne materiale kot so smrekove vejice, mah, les, lubje in kamenčke. Prav v vseh treh opisanih stilih pa so letos v ospredju motivi smrečic.

Avtorica: P. Pa. 
Fotografije: Sanjski šopek


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)