Vsem dobro znana čokoladica s kikirikiji in karamelo je priljubljen posladek, ki si ga večina privošči z malce slabe vesti. Težko jo je namreč umestiti na seznam zdrave prehrane, kar ne velja za sladoledno torto z istim imenom, podobnim okusom in pripravljeno iz zgolj zdravju prijaznih sestavin.
Sestavine za sladoled:
- 400 mililitrov kokosove smetane
- tri zrele banane
- 120 mililitrov kikirikijevega masla
- žlička vaniljevega ekstrakta
- pest neslanih kikirikijev
- ščepec soli
Sestavine za karamelni sloj:
- 120 mililitrov kikirikijevega masla
- 10 svežih datljev brez koščic
- štiri žlice ekstra deviškega olivnega olja
- 160 mililitrov kokosovega mleka
- ščepec soli
Za preliv:
- glazura za čokoladni preliv
- grobo nasekljani kikirikiji za okras
Priprava:
- Model za peko velikosti 9 X 19 centimetrov obložite s peki papirjem.
- Kokosovi smetani dodajte banane, kikirikijevo maslo in ekstrakt vanilje ter vse zmešajte v gosto zmes.
- Sladoledno mešanico nalijte v kalup.
- V manjši posodi zmešajte kikirikije in sol ter jih posujte po sladoledu.
- Sestavine za karamelni sloj v sesekljalniku zmešajte v gladko zmes. Če je pregosta, dodajte malo vode, da dobi teksturo preliva.
- Približno polovico mešanice zlijte na sladoled.
- Vse skupaj za približno tri ure postavite v zamrzovalnik, da se strdi.
- Sladoled vzemite iz kalupa in ga v rezinah položite na krožnik za serviranje.
- Porcije prelijte s preostankom karamele in čokoladno glazuro. Posujte s sesekljanimi oreščki in postrezite.
- Količina je primerna za šest oseb.
Recept s portala miss7.24sata.hr
Preberite še: Sladka fantazija: Hitra torta iz jagod in maskarponeja
Morda vas zanima tudi: Cvetlična juha, maslo, torta (in še trije drugi recepti s kmetije Urška)
oddajte komentar