Rastline, ki v dom prinašajo srečo in bogastvo

Bazilika prebuja ljubezen in strast, rdeči cvetovi prinašajo srečo.

11.4.2017 ob 5:10

roze_shutterstock_228359812.jpg

Ste vedeli, da so orhideje po starodavni kitajski veščini urejanja prostora in življenja, feng šuju, v mnogih jedilnicah postavljene na mizah in ne kje drugje? To namreč prinaša bogastvo. In če želite tudi v svoj dom privabiti srečo, bogastvo, ljubezen ali kaj četrtega, potem bi morali upoštevati spodnje nasvete. Če boste sobne rastline in cvetlice v svoj dom namestili po določenih pravilih, bo to lahko spremenilo energijo v prostoru in vsem popravilo razpoloženje.

Za ljubezen
Če še niste srečali gospoda pravega, potem v zadnji desni kot dnevne sobe v belo vazo postavite dve rožnati vrtnici. Odstranite jima vse trnje in ju menjajte vsakih devet dni. Čez nekaj tednov naj bi na vaša vrata potrkala ljubezen.

Za srečo
Če vam manjka sreče in bi radi, da bi vse v vašem življenju teklo bolj gladko, postavite katero koli rastlino z rdečimi cvetovi na levo stran svojih vhodnih vrat.

Za kariero
Za uspešne poslovne podvige v svoj poslovni prostor postavite cvet sončnice. Ta naj bi pripomogla k večji uspešnosti na poklicnem področju.

shutterstock_294364418.jpg

Za bogastvo
Vijolična orhideja sredi mize v jedilnici naj bi privlačila bogastvo. Ne pozabite – ključ je v jedilnici, ne v kakšni drugi sobi.

Za zdravje
Oplemenitite svoj življenjski prostor z zelenimi rastlinami. Zelena namreč simbolizira vitalnost in dolgoživost. Če okrevate po bolezni, rastlino postavite v spalnico in kmalu bo bolje.

Rastline s posebnimi čari
Za dodatne kamenčke v mozaik vašega življenja bodo poskrbele še nekatere rastline, ki imajo posebne čare.

Bazilika v vaš dom prinaša ljubezen in strast
Če jo posadite sami in jo uporabljate kot začimbo, bo ta prebudila strast v vsakemu, ki jo okuša. V Afriki so njene liste uporabljali za odganjanje zlih duhov in urokov.

Bambus najavlja srečo
To je odlično darilo za tiste, ki so se pravkar preselili v novo stanovanje. Da bi bambus privlačil denar in srečo, je treba imeti tri rastlinice in jih postavili na okno vzhodne strani stavbe.

shutterstock_273262046.jpg

Kaktus raste v vseh mogočih oblikah
Če te rastline nimate doma, iz doma odganjate tudi srečo. Kaktus posadite v rdečo posodo in postavite v bližino vhodnih vrat.

Drevo denarja, bogastva ali tolstolistnica prinaša bogastvo oziroma denar
Rastlina je precej odporna in nezahtevna, njeni listi pa spominjajo na kovance – zaradi te simbolike naj bi privlačila denar. Feng šuj svetuje, da jo postavite v bližino vhodnih vrat.

Kitajski vodni kostanj tudi ne potrebuje veliko pozornosti 
Njegovi listi so sestavljeni iz petih delov, ki predstavljajo osnovne elemente, kot so kovina, les, voda, ogenj in zemlja. Zaradi tega naj bi ta rastlina v prostoru nadomestila elemente, ki jih primanjkuje.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)