Predstavljamo 5 najbolj popularnih rastlin Instagrama

V zadnjem letu je tudi družabna omrežja preplavil trend sobnih rastlin in nekatere so postale pravi modni hit.

31.1.2021 ob 5:50 | Foto: Instagram | Avtor: P. K.

Predstavljamo 5 najbolj popularnih rastlin Instagrama

Skrb in vzgoja sobnih rastlin je v letu 2020 postala še bolj priljubljena. Rastline imajo navado, da dom obogatijo s svojevrstnim pridihom, nekateri primeri so poznani po tem, da čistijo zrak, dodatno pa je bilo z različnimi študijami v preteklosti dokazano, da vplivajo na razpoloženja ljudi. Razkrivamo pet zelenih prijateljev, ki si zaslužijo mesto v vašem domu.

1. Gumovec

Poznan tudi kot elastični fikus, ki zares ne potrebuje veliko dela. Gumovec ima rad svetlobo in vlažno zemljo, zato ga moramo zmerno zalivati, poleti dvakrat, pozimi pa enkrat na teden. Poleg tega moramo brisati njegove lepe liste.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joshua Henry (@206monstera)

2. Pilea

Pilea peperomioides je rastlina, ki je preprosta in uspeva na svetlem mestu ob oknu, vendar je najbolje, da rastlina ni na neposredni sončni svetlobi, saj preveč neposrednega sonca lahko poškoduje njene liste. Vendarle pa premalo svetlobe lahko povzroči, da listi zbledijo in celotno zdravje rastline trpi, zato skrbno izberite pravo mesto za to lepotico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yushan (@mypeacefulmoment)

3. Navadna monstera

Zagotovo ste jo že opazili pri mnogih spletnih vplivnežih. Monstera je ena najbolj priljubljenih sobnih rastlin, ki v običajnih razmerah v naravi v višino doseže kar deset metrov, v stanovanju pa ob ustrezni negi okoli dva metra. Je rastlina, ki je zelo enostavna za gojenje, z rastjo potrebuje le nekoliko več prostora. Motivi te rastline se vse pogosteje pojavljajo tudi pri nakitu in trajnostni modi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ocean (@arum_ocean)

4. Živi kamenček

Da se je na seznam najpriljubljenejših sobnih rastlin na Instagramu uvrstila tudi ta, ne preseneča, saj je že sam pogled nanje precej poseben. Rastlina, ki se s pomočjo mimikrije skriva pred sovražniki, v naravi raste v pesku, vse bolj pa je priljubljena tudi kot sobna rastlina. Tudi ta poleti obožuje direktno sončno svetlobo in le malce vlažno zemljo, presenetila pa vas bo z nenavadnimi in čudovitimi, večbarvnimi cvetovi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilea Living (@pilea.living)

5. Tigrasta begonija

Če iščete čudovito, a kompaktno sobno rožo, potem vas bo zagotovo zanimala tigrasta begonija. S svojim izgledom bo popestrila vaše domovanje in zares je fotogenična. V vsakdanjem življenju nezahtevna, zato ji ni težko ustvariti udobja doma. Dovolj je, da izberete pravo mesto za njegovo postavitev, ustvarite primeren temperaturni režim in pravočasno zalivate rastlino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yushan (@mypeacefulmoment)

Preberite še: Detajl mojega doma: Hannah Mancini ponosna na ukrivljeno zofo iz sedemdesetih

Morda vas zanima tudi: Za urejen dom v novem letu: 20 stvari, ki se jih morate znebiti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)