11.9.2022 ob 5:39 | Foto: Jaron Raben (naslovna)/Gettyimages | Avtor: M. FL.
Palačinke in vaflji so priljubljen zajtrk ali sladica po kosilu, se pa zgodi, da jih včasih nastane preveč in ne veste, kaj bi z ostankom.
Dobro novica: lahko jih zamrznete. Drži sicer, da so, kar zadeva palačink, za zamrzovanje primernejše debelejše, tako imenovane ameriške, a tudi tanke lahko do naslednje priložnosti počakajo v zamrzovalniku.
Ostanek debelejših palačink ali vafljev razporedite po pladnju ali večjem krožniku in jih postavite v zamrzovalnik. V približno šestih urah bodo zamrznile, tedaj jih prestavite v plastično posodo ali vrečko, jo dobro zaprite in pustite v zamrzovalniku, kjer lahko ostanejo nekaj tednov.
Bolje je zamrzniti nenamazane, najlažje pa tako, da jih prepognete na trikotnike, tako kot debelejše zamrznete na pladnju in ledene pospravite v vrečko. Ko se vam zahoče posladka, primerno količino preprosto vzamete iz zamrzovalnika, jo odtajate in namažete s poljubnim namazom.
Res je, da so odtajane palačinke primerne za uživanje tudi če so mrzle, a pogrete so takšne, kot bi bile ravno pečene.
Če je palačink veliko, jih pogrejete v pečici. To segrejte na 180 stopinj Celzija, palačinke ali vaflje razporedite po pladnju, jih pokrijte z aluminijasto folijo in v pečici segrevajte približno 15 minut.
Namesto folije lahko uporabite papir za peko, oboje preprečuje izgubo vlage.
Če je palačink manj, jih segrejte v mikrovalovki: naložite jih na krožnik in segrevajte približno dve minuti.
Povzeto po portalu Cookist.com
Preberite še: 5 usodnih napak, ki jih počnete pri peki palačink
Morda vas zanima tudi: Sobotni zajtrk: Bučne palačinke
oddajte komentar