Osem skrivnosti popolnih gostiteljic

Zato jim uspe, da vedno blestijo.

24.12.2016 ob 6:10

gostiteljica_shutterstock_435914230.jpg

Ni treba, da bi bila pogostitev družine ali prijateljev stresna in naporna. Nekatere gostiteljice to vedo, ter jim uspe pripraviti srečanja brez nepotrebne norije ter napetosti. Poglejte, kje tičijo njihove največje skrivnosti in jih naslednjič uporabite tudi sami.

Več idej za prijetna druženja najdete na Facebooku

Načrtujejo na kratek rok

Druženja ne začno načrtovati že mesece pred samim dogodkom, temveč si za pripravo vzamejo največ dva tedna. Zanašajo se na svojo sposobnost organizacije in vedo, da povabljenci lažje načrtujejo na krajši rok kot na daljšega. Tako se lahko zanesejo, da bodo tisti, ki povabilo sprejmejo, zagotovo prišli.

Na vsako mizo položijo odpirač

Ali, če so vsi gostje zbrani za eno, nanjo položijo več teh pripravic in povabljenci vino, pivo ali druge pijače lahko odpirajo sami. S tem si prihranijo čas ter živce, saj jim ni treba skrbeti za prazne kozarce.

PREBERITE še: Kako v sedmih minutah ohladiti vino

Nikoli jih ni strah (ali sram) naročiti hrane

Pomislite: kupljena, že pripravljena pečenka ali lazanja sta, če sta topli, prav tako okusni, kot domači. Enako velja za kekse in potico. Vsa skrivnost tiči v lepem pogrinjku.

Imajo pripravljeno glasbo

Zanjo poskrbijo pravočasno. Ne obremenjujejo se z najnovejšimi trendi in željami posameznikov, temveč izberejo glasbo, ki zadovolji okuse večine gostov in jo naravnajo na glasnost, ob kateri ne moti pogovora, temveč le nežno igra v ozadju.

PREBERITE še: Obložena deska, ki osupne goste

Imajo pripravljen prostor za plašče

Lahko stojalo zanje postavijo v spalnici, ali na držalo zavese za prhanje v kopalnici namestijo obešalnike. Tudi tu spodbujajo goste: "Plašče obesite ali odložite tamle."

Nered skrijejo v omaro

Potem, ko pripravijo vse za sprejem gostov, vzamejo platneno vrečko (ali dve) ter vanju pospravijo vse, kar je videti odveč ali je v napoto. In ju za čas druženja skrijejo v omaro.

Vedno imajo nekaj svežega

Ne zgolj hrane, temveč tudi rastline. V aktualnem času so to v lične šopke ali ikebane urejene vejice iglavcev, bodike, bele omele in podobnih simbolov prihajajočih praznikov.

Najprej poskrbijo zase

Preden se začno zbirati povabljenci, si natočijo kozarec vina ali skuhajo skodelico čaja, se usedejo in si pijačo v miru privoščijo. Malce spodbude jim pride prav, prav tako pa prežene vse skrbi in napetost, ki jih sicer lahko povzroči vloga gostiteljice.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)