Opremljate dom? 3 elementi, ki jih nujno upoštevajte

Notranji oblikovalci vedo, kako spremeniti bivalni prostor v prijeten dom.

11.5.2018 ob 4:25

dnevna_soba_pes_kavc_blondinka.jpg

Vsak si želi uživati v svojem domu. Nekateri so pri opremljanju bolj spretni kot drugi. Tistim, ki nimajo jasno izdelane vizije in se celo bojijo opremljanja, pogosto na pomoč priskočijo notranji oblikovalci, ki se spoznajo na svoje delo in vedo, kaj je tisto, ki vdahne še tako dolgočasnemu stanovanju domačnost in prijetne občutke.

Po mnenju notranje oblikovalke Shannon Smith iz podjetja Homepolsih, ki je svoje nasvete delila za Popsugar, ni potrebno imeti neomejenih sredstev.

Pri opremljanju doma je po njenih besedah potrebno biti pozoren na tri elemente. »Trdno verjamem v to, da ne potrebujete veliko stvari, da bi prostor deloval dokončano in izpopolnjeno. Če boste upoštevali tri stvari, to so teksture, barve in uravnoteženost, bo vsak prostor deloval prijetno in udobno.«

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

Pri izbiri tekstur svetuje, da v prostor dodate preproge, zavese, stare predmete in naravne materiale. Z barvami boste prostoru dodali globino, tudi če so barve nevtralne.

»Vedno skušam izbrati tri barve, svetel odtenek, temno barvo in tisto vmes. Vse tri nato razporedim po prostoru,« opiše.

Mnogi lastniki manjših stanovanj se bojijo v prostor namestiti velike dodatke. A to je po besedah oblikovalke napaka.

»Velike umetnine, ogledala, ki so prislonjena na tla in velike preproge pravzaprav povečajo prostor in prostoru dodajajo globino ter širino,« pojasni in doda: »Če vas skrbi, ker živite v majhnem prostoru, se osredotočite predvsem na to, ob upoštevanju teh nasvetov bo prostor deloval bolj prostorno«.

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Instagram, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)