31.3.2016 ob 8:15
Da boste vedno pustili dober vtis, je pomembno poznati pravila lepega vedenja za mizo. Pogrinjek pripravite tako, kot to veleva bonton.
POSTAVLJANJE PRIBORA IN KROŽNIKOV NA MIZO:
- Glavni plitvi krožnik je v sredini, spodaj. Na njega lahko postavimo različne krožnike - ob svečanih priložnostih se na glavni krožnik nikoli ne servira hrana, ampak nanj prinašamo različne krožnike, za vsako jed drugega.
- Globoki krožnik postavimo na glavnega. Juho se v globokih krožnikih ali v skodelicah postavi skupaj z manjšim krožnikom na glavnega.
Kozarce postavljamo z vrha na DESNO od glavnega krožnika, od desne proti levi po vrstnem redu uporabe.
Solnica je vedno na mizi poleg olja in kisa. Soli ali popra ne jemljemo s konico noža. Za to naj bo mala žlička.
Kako postavimo pribor in celotno postavitev pogrinjka si poglejte v posnetku na koncu prispevka.
Nikoli za mizo ne počnite naslednjega:
Pripravite ličen pogrinjek tako, kot to stori Mična v spodnjem posnetku:
Avtorica: Petra Furlan
Foto in video: Shutterstock, P. F.
Priporočamo tudi
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar