NAREDI SAMA: USTVARJANJE S ČOKOLADO - kako narediti gnezdo in ptičje pero

Brez posebnih slaščičarskih pripomočkov ustvarite zanimivo dekoracijo in jo z užitkom pojejte.

25.3.2016 ob 7:30

cokskledicanaslovka.jpg

Mična ima rada preproste ideje, zato je vse, kar potrebujete za pripravo čokoladnih dekoracij le temna in bela čokolada, plastična vrečka in vodni baloni.

Pri ustvarjanju skodelic lahko porabite tudi temno čokolado, ki ima že dodane okuse (malina, pomaranča, cimet, ...) in skodelico na koncu nadevate s sladoledom, ki se dopolnjuje z okusom skodelice.

Preden se lotite ustvarjanja s čokolado in ogleda posnetka, preberite spodnja navodila:

  • Priporočamo topljenje čokolade v posodi nad vodno paro (posoda naj ne bo v stiku z vodo in naj bo večja od posode z vodo).
  • Temperatura čokolade pri taljenju naj ne preseže 50 stopinj.
  • Med taljenjem je pomembno neprestano mešanje, dokler čokolada ne doseže ciljne temperature.
  • Voda ali para pri segrevanju ne smeta priti v stik s čokolado.
  • Ko čokolada doseže ciljno temperaturo, sledi postopek, ko je potrebno čokolado ohladiti na cca. 26 stopinj, kar najlažje storimo z dodajanjem koščkov čokolade (praviloma dodamo približno 20% od že uporabljene čokolade) ali s pripravo hladne kopeli za posodo, v kateri je stopljena čokolada.

V spodnjem videu si poglejte natančna navodila in tako kot Mična naredite čokoladne skodelice in prelepa ptičja peresa:

Avtorica: Petra Furlan

Foto in video: P. F.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)