Naredi sama: Lestenci iz starih steklenic

Steklenice! Še preden jih odnesete v koš za reciklažo, vam razkrijemo nekaj idej, kako jih lahko preobrazite v nekaj povsem drugega.

1.2.2017 ob 6:10

d.jpg

V ustvarjalnem duhu lahko marsikateri predmet dobi nov namen. Že dolgo izbirate nov lestenec, pa vas izbira v trgovini ne prepriča? Preurejate stanovanje in bi si želeli nekaj nenavadnega? Kaj pa, če si ga naredite kar sami? Stare steklenice lahko uporabimo na kup načinov, z nekaj ustvarjalne žilice pa se lahko preobrazijo v šik lestence.

Za projekt boste potrebovali različne steklenice – v tiste s širšim grlom boste lažje namestili žarnice. Namesto žarnic na žici oblečeni v gumo ali vrv, lahko uporabite tudi praznične lučke, ki jih vse skupaj postavite v steklenice. Za pritrjevanje žarnic na steklo vam bom prav prišla pištolica za topljenje lepila.

kk.jpg

Ker se svetloba skozi steklo lomi v prav posebnem loku, lahko steklenice pobarvate z različnimi odtenki – pazite le, da bodo barve primerne za steklo in se ob morebitnih višjih temperaturah, ki jih lahko oddajajo žarnice, ne bodo začele topiti ali vnemati.

PREBERITE še // Prav posebne namizne luči

Prazne steklenice lahko uporabite tudi kot spodnje dele namiznih lučk. Na vrh grla namestite žarnico, prek nje pa lahko poveznete zastor stare namizne luči.

Več navdiha, kako se lotiti ustvarjanja, najdete na spodnjih Instagram namigih.

A photo posted by Noora Verronen (@nooraroon) on

A photo posted by MC & QUAK (@mcandquak) on

A photo posted by lhounslea (@lhounslea) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)