Čudovite ideje za dom, ki bodo navdušile knjižne molje

Kje pa vi shranjujete svoje knjige? Jih skrivate v omarah ali jih med pohištvo vključujete kot dekoracijo? Imamo nekaj idej, kam z njimi.

28.1.2017 ob 6:10

f.jpg

Knjige, ki počivajo na drevesih

Kdo pravi, da morajo biti police v pravem kotu? V naše domove se zadnja leta vrača navdih iz narave, tako so si svojo pot v dnevne sobe utrla tudi drevesa. Naj bodo to neobdelane veje ali obdelan les – nekoliko ironično – oblikovan v drevo.

A photo posted by Dan Gavrilyuk (@dangav08) on

A photo posted by Rebecca???? (@_becca2.0) on

Stopnišče, na katerem vam bo zastal korak

Stopnišča so navadno tisti del hiše, ki predstavlja nujno zlo – del, ki povezuje druge, pomembnejše dele doma in ga uporabljamo le za prehode, na katerih se zadržimo najmanj časa. Stopnišče pa lahko z nekaj domišljije in optično iluzijo preobrazite v stopnišče, zgrajeno iz hrbtov platnic.

A photo posted by Anne (@lillith_anne) on

Knjige, skrite v pohištvo 

Pravzaprav lahko namesto narisanih platnic na stopnišču, tja postavite kar prave knjige. Namesto zaprtih stopnic, lahko v lebdeče ali votle postavite kupe knjig. Morda bo vaša pot v drugo nadstropje od zdaj naprej daljša, saj lahko vašo pozornost vmes ukrade kakšna zgodba. To lahko storite tudi z drugimi deli pohištva, ki imajo votle dele.

A photo posted by Vlada Briks (@homesparkjoy) on

Lebdeče knjige

Ne, lebdečih knjig ne boste našli le v knjižni uspešnici o mladem čarovniku Harryju Potterju. Lahko jih imate kar v svojem domu! Pravzaprav gre za trik – pod najnižjo knjigo v kupu je kovinska ploščica, ki je na eni strani pritrjena na steno. Skrijete jo med liste prve knjige, nato pa nanjo naložite še druge.

Barvno usklajena literatura

Če vam zaradi postavitve vašega doma ne preostane drugega, kot klasične knjižne police, lahko steno poživite tako, da knjige zložite v nek red. Naj si bo to abecedni red, kot v knjižnici, po velikosti ali pa po barvni lestvici – zadnji bo dal prostoru prav poseben čar.

A photo posted by ShelfJoy (@shelfjoy) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)