Naredi sama: Čudovit adventni venček po navodilih Metke, Sanjski šopek

Sprehod v naravi in ustvarjanje doma ... Je lahko še lepše?

22.11.2020 ob 5:35 | Foto: arhiv Sanjski šopek | Avtor: Da. M.

Naredi sama: Čudovit adventni venček po navodilih Metke, Sanjski šopek

V trenutni situaciji, ko ste vsi večino časa doma in iščete nove načine za kakovostno preživljanje prostega časa, je Metka iz Sanjskega šopka za vse ustvarjalce pripravila kratek vodič za izdelavo adventnega venčka.

Za izdelavo adventnega venčka potrebujete samo vejice, ki se upogibajo in žico, vezico ali vrvico, s katero vejice povežete. Vse ostale dele venčka je najbolje lepiti z vročim silikonskim lepilom. Če tega nimate, si lahko pomagate tudi s pritrjevanji z žico, ampak bo potrebnih nekaj več spretnosti, saj je vsak posamezen element potrebno najprej ožičiti in nato pritrditi na ogrodje.

Koraki za izdelavo venčka

Usedite se za mizo, uživajte ob skodelici kave, ki naj vas v hladnem jutru poživi in si privoščite trenutek zase. Nato v roke vzemite papir in svinčnik ter skicirajte ideje, ki se vam podijo po glavi, oz. naredite skico venčka. Ko končate, se odpravite na svež zrak v gozd ali na vrt – ne pozabite škarij.

Naj bosta vrt in gozd vaše igrišče – tam najdete ogromno materiala, primernega za čudovit venček. Tudi v domači kuhinji se najde marsikakšna dobrota. Ideje, kaj nabrati: storžki, drobne vejice, cipresa, lišaji, šipek, cimet in mah, v kuhinji pa pobrskajte za pomarančami in jabolki.

Iz drobnih vejic naredite osnovo za venček. Vseeno je, kakšne vejice uporabite, važno je, da so lepo upogljive, da se ne lomijo in da z oblikovanjem osnove dobite točno takšno obliko, kot želite.

Vejicam sledi zelenje. Metka je uporabila tri vrste zelene barve, saj to popestri venček; cipreso, mah in lišaje. Igrajte se tudi vi in izberite več različnega zelenja, saj bo tako venček bolj izstopal in zares prišel do izraza.

Na vrsti so pomaranče in jabolka. S takšnimi dodatki bo vaš venček prav zares nekaj posebnega. Ne pozabite, da morate sadje predhodno posušiti (v sušilniku za sadje, lahko pa tudi v pečici).

Na koncu sledijo še detajli – Metkin najljubši del. Dodate lahko šipek, storžke in seveda cimet. Cimet kar vpije po božiču in bo v vaš dom prinesel praznične vonjave.

Adventni venček iz naravnih materialov, ki jih najdete vse okoli sebe, je izdelan. Čudovite barve in vonjave bodo tako krasile vaš dom cel december in zares pričarale praznično vzdušje.

Če vam ni do ustvarjanja, adventne venčke najdete v Sanjskem šopku. Vsi venčki so narejeni iz naravnih materialov. Letos pripravljajo klasično kolekcijo, skreirano v modernem stilu. Na voljo bodo tudi namizni venčki s svečami in brez njih ter venčki za na vrata. Kolekcija venčkov bo na voljo v spletni cvetličarni Sanjskega šopka, razširjena ponudba prazničnih dekoracij pa v cvetličnem studiu Sanjski šopek v Škofji Loki (če bo situacija to omogočala). Vse dekoracije bo možno predhodno naročiti in le te bodo z dostavno službo poslali vse do vaših vhodnih vrat.

In kakšni venčki so letos v trendu? Odgovor najdete TUKAJ.

Metko in njeno zgodbo Sanjskega šopka pa bolj podrobno spoznajte TUKAJ.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)