Najboljši mlad krompir iz pečice s hrustljavo skorjico in začimbami (recept)

Tu je čas mladega krompirja, h kateremu se odlično podajo dišeča zelišča.

31.7.2021 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljši mlad krompir iz pečice s hrustljavo skorjico in začimbami (recept)

Krompir je vsestransko živilo, ki ga je mogoče pripraviti na nešteto načinov. Mlad krompir je sicer najboljši pečen v pečici, če pa mu boste dodali nekatere začimbe, bo še okusnejši.

Poglejte, kako ga do hrustljave skorjice speči v družbi izbranih zelišč.

Sestavine

  • 500 gramov mladega krompirja
  • sol po okusu
  • tri žlice olivnega olja
  • ena žlica masla
  • dva velika stroka česna
  • dve žlici svežega timijana
  • nasekljan sveži peteršilj
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baked Potato (@bakedpotatooficial)

Priprava

  • Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija.
  • V velik lonec stresite opran krompir, preljite ga z vodo, postavite na štedilnik in počakajte, da voda zavre.
  • Dodajte žličko soli in ga kuhajte 15 do 20 minut.
  • Kuhan krompir odcedite.
  • Pekač obložite s peki papirjem in nanj stresite kuhane gomolje.
  • Vsak krompir z lopatico rahlo zmečkajte, da se splošči in da njegov olupek poči, a še vedno ostane v enem delu.
  • Tako pripravljene gomolje prelijte z oljem.
  • V skodelici zmešajte maslo, sesekljan česen in timijan.
  • Z maslom premažite krompir in ga v pečici zapecite do hrustljave skorjice. (Pecite ga od deset do 15 minut)
  • Pečen krompir posujte s sesekljanim peteršiljem in posolite po okusu.

Recept s portala Miss7

Preberite še: Skrivnost, kako v pečici speči popoln in hrustljav krompirček

Morda vas zanima tudi: Sodnica Masterchefa pojasnjuje, zakaj je blanširanje obvezno za popoln pomfrit


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)