8.4.2023 ob 6:40 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Pogled na lepo okrašeno in bogato obloženo mizo za velikonočne praznike je vsekakor mamljiv.
Na njej ne smejo manjkati jajca. Vendar ne zgolj kot pisani pirhi, temveč tudi v obliki gurmanskih prigrizkov: nadevanih jajc.
Zanje uporabite vsaj nekaj dni stara jajca, saj se takšna lepše lupijo, kot povsem sveža, iz njih pa pripravite specialiteto, ki nikogar od zbranih za mizo ne bo razočarala.
Sestavine:
Priprava:
View this post on Instagram
Sestavine:
Priprava:
View this post on Instagram
Za spremembo in za bolj velikonočni pridih kuhana jajca pobarvajte v soku rdeče pese.
Za naravno barvilo potrebujete večji pesin gomolj, vinski kis in sol.
Priprava barvila:
View this post on Instagram
Recepti s portala Dnevnik.hr
Morda vas zanima tudi: Zato trdo kuhanim jajcem včasih pozeleni rumenjak (in ali je zelenega dobro jesti)
Preberite še: Anže Zdešar osvojil zlato medaljo za tatarski biftek (imamo recept)
oddajte komentar