Na preproste načine odišavite dom

Ne potrebujete umetnih dišav, potrebujete pa malce domiselnosti.

2.5.2016 ob 9:00

shutterstock_151566215.jpg

Morda zato, da bi pregnali vonj po sicer okusni, a ne ravno dišeči hrani, ki ste jo kuhali. Ali da bi s prijetno aromo izboljšali razpoloženje in počutje. Razlogi konec koncev sploh niso pomembni, pomembni pa so načini, s katerimi lahko odišavite svoj dom. Poglejte nekaj najbolj preprostih.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Prižgite izparilnik z eteričnim oljem. Poleg dišečih sveč nedvomno najbolj preprost način za odišavljenje doma. Izberite vonj, ki je prostoru in priložnosti primeren ter uživajte v aromi sivke, če se želite sprostiti, cirusov ali rožmarina, če potrebujete boljšo koncentracijo ali vanilje, če bi radi malce začinili strasti. 

Zavrite malce začimb. Saj veste, kako lepo diši kuhinja potem, ko skuhate skodelico vina. In prav takšen vonj si lahko pričarate tudi, če ne potrebujete krepčilne pijače. V lonček položite nekaj cimetovih palčk, nekaj nageljnovih žbic, dolijte vodo in mešanico zavrite. Para, ki bo izparevala, bo s prijetno aromo napolnila dom, lahko dodate tudi nekaj koščkov olupka limone ali pomaranče. Pazite le, da voda v lončku nikoli ne bo povsem izparela. 

shutterstock_321282335.jpg

Specite osvežilec zraka. Odlična ideja je peka osvežilca zraka. Sestavine so sicer tiste, ki običajno romajo na kompost: olupki jabolk in pomaranč. Položite jih v pekač in jih posujte s svojimi ljubimi začimbami. Tudi tu vam bo prav prišel cimet. Pekač položitev pečico in jo prižgite na 200 stopinj Celzija. V pečici ga pustite, dokler vonj povsem ne napolni doma. Če menite, da je temperatura previsoka jo znižajte. Vonj bo kljub nižji dovolj izrazit. 

Skuhajte nekaj. Še en način, s katerim lahko odišavite dom in združite prijetno s koristnim: juhe, omake so dobrodošle, a nedvomno zmagajo vonji, ki nosnice napolnijo ob peki kruha, piškotov ter drugih okusnih in dišečih peciv. Že veste, s čim bi se radi posladkali?

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)