Mali trik za bolj bujno in cvetoče cvetje

Da vam bodo vaše lončnice v ponos, jih pravilno nahranite.

25.1.2016 ob 2:00

shutterstock_82498903.jpg

Lepo cvetoče lončnice so želja vsake ljubiteljice cvetja. Žal pa se cvetovi po velikosti, barvi in bujnosti tistih na domačih policah le redko lahko kosajo s cvetovi lončnic v cvetličarnah. Če ste že malce obupali, vam nizamo sledeč preprost trik, s katerim bodo tudi vaše cvetoče rastline balzam za oči. Kajti vsa skrivnost tiči v pravi prehrani rastlin, to pa jim lahko zagotovi ricinusovo olje. Cvetenje bo z njegovo pomočjo bolj bujno, trajnejše, barve cvetov pa bolj izrazite. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kako iz njega pripraviti gnojilo

V liter vode dodajte čajno žličko ricinusovega olja. Najbolje, da obe sestavini zmešate v malce večji plastenki ali steklenici. Dobro pretresite vsebino, da se bo olje povsem zmešalo z vodo. Takoj po tresenju zalijte cvetoče rastline. S tem jih dvakrat na teden zalivajte vse od tedaj, ko nastanejo prvi popki ter dokler cvetijo.

Še ena pomoč

Sicer je še zima, a prihaja pomlad. To pa je čas, ki je primeren tudi za presajanje lončnic. Da bi jim zagotovil povsem naravno, a učinkovito gnojilo, nasekljajte bananin olupek in ga zmešajte z zemljo, v katero boste posadili rastlino. Olupek je bogat s hranljivimi snovmi, ki bodo lončnicam pomagali do bujnega rastja in cvetenja. 

Bananin olupek pa za lepoto rastlin uporabite še drugače: zelenim rastlinam, ki jih imate po stanovanju, vrnite sijaj tako, da liste nežno obrišete z njegovo notranjo stranjo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)