Lak za nohte: kako vse ga lahko uporabite

Ni uporaben le za lepšanje nohtov, temveč tudi za mnoge druge stvari.

29.5.2015 ob 12:00

shutterstock_159405935.jpg

Zagotovo se vam je že zgodilo, da laka za nohte niste do konca porabili. Ta se je zato strdil in ste ga zavrgli. Če pa boste spoznali, kako lahko lak, ki vam morda sploh ni všeč ali ste se ga naveličali, uporabite drugače, boste zagotovo povsem izpraznili njegovo stekleničko. Ne sicer, da bi z njim polepšali nohte, a konec koncev to sploh ni pomembno.

Preprečite rjavenje nakita. Vaš novi prstan je lep, a ker ni iz zlata ali srebra, se bojite, da bo na zraku oksidiral ter spremenil barvo. Da se to ne bi zgodilo, ga premažite s prozornim lakom za nohte.

shutterstock_131005589.jpg

Popravite poškodovane čevlje. Če so se zaradi hoje na njih pojavile praske, jih prekrijte z lakom za nohte. Seveda se pred tem prepričajte, da njegova barva povsem ustreza barvi čevljev.

Preprečite nadaljnje paranje najlonk. Običajno se ob najbolj neprimernem trenutku zgodi, da na najlonkah popusti zanka, te pa se zato razparajo. Da škoda ne bi bila prevelika in da bi najlonke zdržale do tedaj, ko jih lahko zamenjate z novimi, nadaljnjo paranje preprečite s prozornim lakom za nohte. V ta namen kapljico kanite na skrajni konec posledice nezgode.

shutterstock_214014703.jpg

Lažje vdenite iglo. Med šivanjem vrh sukanca pomočite v lak, počakajte, da se ta posuši in veliko lažje boste zadeli uho igle.

Uredite ključe. Če nikoli ne veste, kateri odpira katera vrata, vsakega od njih pobarvajte z drugačnim lakom za nohte. Na kljuko vrat pa kanite kanček barve, s katero je obarvan pripadajoči ključ. Zmede ne bo več.

Zalepite pisemske ovojnice. Ker tega nočete početi s slino, lepila pa pri roki nimate, notranji rob dela, ki se zapira, premažite z lakom. Kuverta se zagotovo ne bo odprla. Lahko pa se malce poigrate in z rdečim lakom in na kuverto vtisnete še pečat.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)