Kratek vodič, če pričakuješ goste

Ker se vse hitreje bliža čas, ko jih boste pod svojo streho morda imeli tudi sami.

7.12.2017 ob 1:05

obiski_micna.jpg

Pozabite na to, da morate, preden se med prazniki v vaš dom začnejo zgrinjati gostje, zlikati rjuhe, globinsko očistiti sedežno in oprati zaveze. Raje se posvetite sledečim petim malenkostim, ki jih bodo vaši obiskovalci v resnici opazili in bo bivanje zaradi njih pri vas še prijetnejše.

Za kaj torej morate poskrbeti?

Za geslo za brezžično povezavo

Zagotovo vas bodo vaši gostje vprašali, kako se lahko pri vas povežejo na svetovni splet. In če jim ne boste znali pomagati z geslom, boste, milo rečeno, v zadregi.

Če je vaše prezapleteno, da bi si ga zapomnili, ga napišite na listek in ga prilepite na hladilnik ali uokvirjenega obesite v sobo za goste, oziroma listek z njim položite na nočno omarico.

Za prigrizke. Veliko prigrizkov.

Je že tako, da vsak rad med obroki kaj prigrizne. Zlasti med počitnicami in prazniki, ko se nihče pretirano ne obremenjuje s težo.

Napolnite torej posode s prigrizki in jih postavite na mize, obložite košare s sadjem in tako bo vse vedno vsem pri roki. Hladilnik napolnite z manjšimi embalažami sokov in drugih pijač. Ne samo, da bo vaš pomovalni stroj lahko počival, nihče pod vašo streho ne bo žejen in ne lačen.

Za prostor za odlaganje

Spraznite obešalnik v hodniku, na katerem visijo jakne, ki jih nikoli ne oblečete. Naredite prostor v omari za čevlje, spraznite predal ali dva v spalnici ali dnevni sobi, vanj bodo gostje lahko odložili svoje stvari.

Tako na videz nepomemne malenkosti znatno pripomorejo h kvaliteti bivanja obiskovalcev.

Za kopalniške pripomočke

Najprej poskrbite, da bo kopalnica res čista. Saj ne želite, da bi sestrična med iskanjem uhana, ki ji je po nesreči padel na tla, našla cel kup las. Nato vanjo postavite polne embalaže mila, šamponov, zobne paste.

Najbrž bodo gostje res prinesli svoje, a če bodo nanje pozabili, jim boste tako lahko priskočili na pomoč.

Za čisto perilo

Brisače in rjuhe lahko, potem, ko so dolgo spravljene v omari, dobijo nekoliko neprijeten vonj. Preden z rjuhami pogrnete posteljo se prepričajte, če dišijo sveže. Prav tako se, preden v kopalnico namestite brisače, prepričajte o svežini teh.

Če so se navzele neprijetnega vonja,  jih skupaj z dišavnimi robčki za nekaj minut položite v sušilni stroj. Če ga nimate, jih v pralnem stroju samo splaknite in posušite na svežem zraku. Blazine poškropite z nekaj kapljicami eteričnega olja sivke. Likanje pa res ni potrebno.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)