25.3.2022 ob 5:38 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Lupljene trdo kuhanega jajca je včasih pravi mačji kašelj, spet drugič pa se vsebina nikakor noče ločiti od ovoja in zadeva traja veliko dlje, kot bi pričakovali.
Če ste tudi samo že večkrat obupovali nad odstranjevanjem jajčne lupine s trdo kuhanega jajca, imamo vas trik, s katerim to nikoli več ne bo težava.
Vse, kar morate storiti z jajcem je, potolči ga ob trdo površino, da lupina popoka, nato pa živilo povijati med dlanmi ali po trdni površini denimo tako, kot iz testa delate svaljke. Ne bodite pregrobi, da se jajce ne bi zdrobilo.
Olupek bo na takšen način odpadel kar sam in okusna malica bo pripravljena v pičlih osmih sekundah.
Za nazornejši prikaz si postopek oglejte v videu:
View this post on Instagram
Sicer drži, da je veliko lažje olupiti nekoliko starejša jajca, ker se med lupino in vsebino ustvari več zraka, s čimer se ovoj lažje loči. Bolj kot je jajce sveže, težje ga je lepo olupiti.
Povzeto po portalu 24sata.hr
Preberite še: Svetlejši ali temnejši rumenjak: kateri je v resnici bolj zdrav
Morda vas zanima tudi: Kako dolgo so užitna trdo kuhana jajca
oddajte komentar