18.4.2016 ob 11:10
Avokado zaradi svoje sestave in vpliva na zdravje postaja vse bolj priljubljen sadež in se vse pogosteje znajde v nakupovalnih košaricah. A uporaben je le tisti z mehko notranjostjo. Če ste kupili trdega, boste morali nekaj dni počakati, da se zmehča. Nimate časa? Torej celoten proces pospešite.
Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.
Vse, kar za to potrebujete so trd avokado, papirnata vrečka in nekaj jabolk. V papirnato vrečko položite jabolka in avokado, jo zaprite ter čez noč pustite na sobni temperaturi. Zjutraj bo zeleni sadež idealen za uživanje.
Jabolka namreč sproščajo rastlinski hormon etilen, ki spodbuja dozorevanje in pospeši mehčanje avokada. Na enak način jih lahko uporabite tudi pri dozorevanju drugih plodov narave, denimo pri kiviju ali bananah.
Če pa bi te radi shranili za daljši čas, jih pospravite čim dlje od jabolk.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar