Kako se najlažje in naravno ubraniti pred komarji

Pomagata tudi česen in prenosni ventilator.

3.6.2016 ob 7:05

komar_shutterstock_235296988.jpg

Nič poletnih večerov ne uniči hitreje, kot nadležni komarji. Prijetni obedi na vrtu ali balkonu ter sprehodi v osvežujočem hladu se zaradi njih spremenijo v živčno mahanje z rokami ter praskanje zaradi njihovih ubodov. Preden se oborožite s takšnimi in drugačnimi repelenti si poglejte, kako se pred njimi ubraniti na naravne načine.

Več nasvetov za prijetno bivanje poiščite na Facebooku.

Obkrožite se s sivko

Že pregovorno njen vonj odganja komarje in drugi mrčes. Posadite jo okoli vrta, šopke z njo postavite na mizo ali nekaj kapljic njenega eteričnega olja dodajte mandljevemu, ga kanite na kožo, razmažite in se tako zaščitite pred krvosesi.

komar4.jpg

Pomagajte si z robčki za sušilni stroj

Če sivke in njenega olja nimate pri roki, si pomagajte z robčki, s katerimi v sušilnem stroju odišavite perilo. Položite enega ali dva v žep. Njihov močan vonj bo komarje odvrnil od namere, da bi se vam približali.

Odpihnite jih stran

Najbrž ste opazili, da v vetrovnih dnevih komarjev ni. Zakaj jih torej v mirnih poletnih večerih ne bi odpihnili? Vzemite pahljačo ali prenosni ventilator ter ga usmerite v smer vašega pogleda. Komarji se vam zaradi njim nadležne sapice ne bodo približali.

Oblecite se v svetle barve

Ob sončnem zahodu in vzhodu so komarji najbolj lačni. A zato vam ni potrebno ostajati doma. Izberite pa prava oblačila: svetlejše, živahnejše barve so zanje manj privlačne in jih težje opazijo, kot temna oblačila. Še en razlog torej, zakaj poleti pogosteje nositi belo.

komari.jpg

Jejte česen

Morda vam ideja, da bi oddajali vonj po njemu, ni ravno všeč, a tudi komarji ga ne marajo. Da ne bi preveč izstopali, celotni družbi postrezite s česnom bogat obrok.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)