Kako najhitreje zakuriti žar

Namig: potrebujete prazno jajčno embalažo.

16.7.2016 ob 6:15

gril_shutterstock_406860298.jpg

Potem, ko ste se cel dan ukvarjali s hrano, ki naj bi zadišala z žara, vsi že komaj čakajo, da zagrizejo vanjo.  A priprava vašega kuharskega pripomočka je dolgotrajna in preden se oglje segreje dovolj, da bi se klobasice, čevapčiči, nabodala in zelenjava lepo zapekli, ste že vsega malce naveličani. S sledečim trikom pa bo šlo hitreje in lažje.

Nam že sledite na Facebooku?

Kaj potrebujete

Žar, brikete oglja in prazno jajčno embalažo.

Kako jih uporabite

Prazno embalažo odprite in obe polovici napolnite z ogljem. Odprto položite na kurišče ter jo prižgite. Preden bo karton povsem zgorel, bo oglje že dovolj toplo za peko. Seveda uporabite le suho, kartonasto škatlo.

Zakaj pomaga

Oblika kartona ima ključno vlogo. Zaradi nje napolnjen z ogljem gori dovolj dolgo, da se to segreje na primerno temperaturo, vi pa ste korak bližje nazivu mojster žara.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)