16.7.2016 ob 6:15
Potem, ko ste se cel dan ukvarjali s hrano, ki naj bi zadišala z žara, vsi že komaj čakajo, da zagrizejo vanjo. A priprava vašega kuharskega pripomočka je dolgotrajna in preden se oglje segreje dovolj, da bi se klobasice, čevapčiči, nabodala in zelenjava lepo zapekli, ste že vsega malce naveličani. S sledečim trikom pa bo šlo hitreje in lažje.
Nam že sledite na Facebooku?
Kaj potrebujete
Žar, brikete oglja in prazno jajčno embalažo.
Kako jih uporabite
Prazno embalažo odprite in obe polovici napolnite z ogljem. Odprto položite na kurišče ter jo prižgite. Preden bo karton povsem zgorel, bo oglje že dovolj toplo za peko. Seveda uporabite le suho, kartonasto škatlo.
Zakaj pomaga
Oblika kartona ima ključno vlogo. Zaradi nje napolnjen z ogljem gori dovolj dolgo, da se to segreje na primerno temperaturo, vi pa ste korak bližje nazivu mojster žara.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar