Interier: Od kopalnice je odvisno marsikaj

Kako pa vi začnete dan?

5.2.2017 ob 6:10

kopalnica_naslovna.jpg

Jutra so v večini domov raztresena, pa ne bi smela biti, saj se po jutru dan pozna. Zato je še kako pomembno, da se v kopalnici, kjer začenjamo svoja najzgodnejša opravila, počutimo kar najprijetneje. Prav vsi si zaslužimo takšno, v kakršni nam bo prijetno, pogoji za dobro počutje pa so dovolj prostora, primerna svetloba in toplo zavetje.

Se vam zatakne že pri prvem? Tistem s prostorom? Kopalnica je pač velika, kolikor je, a od nas je odvisno, ali bomo dobro organizirali vse police, omare in stojala, ki nam omogočajo dodatna mesta za odlaganje. V kopalnici uporabljamo res veliko pripomočkov, ki so vsi različnih oblik in velikosti, celo materiali niso usklajeni. Zato je najbolje, da so tudi odlagalne površine temu primerne. Še kako prav pridejo razne kljuke in kljukice pa škatle brez pokrova in šatuljice za manjše pripomočke.

PREBRITE še // Ljubek dom, ki sta si ga ustvarila na prikolici

Naj vas navdihne preprostost

Majhna kopalnica je lahko izjemno lepa in tudi na videz veliko večja, kot je v resnici. Uporabite čim več bele barve ter čim več ogledal. Bele naj bodo tudi brisače in kopalni plašči, vsa kozmetika, ki pa je, logično, pisana, naj bo pospravljena v zaprti omari.

Omehčajte s tekstilom

Kopalnica je v osnovi hladen prostor, saj v njej prevladuje keramika. Otoplite ga s kopalniško preprogo in zaveso na oknu.

Naj bo vaš osebni spa

Pomislite na prijeten občutek, ki vas prevzame v velnes centru in savnah. Nekaj tamkajšnjih elementov prenesite v svojo kopalnico. Na primer dišeče sveče, orhideje ali cvetje v vazi, milo na lepem keramičnem podstavku in kremo za roke v ujemajoči se steklenički.

PREBERITE še // Sproščeno pri opremljanju jedilnice 

Kršite pravila

V veliki kopalnici lahko veliko bolje deluje nekaj malih omar in polic kot le ena velika. Prav tako ni nujno, da imajo majhne kopalnice le majhne elemente. Veliko ogledalo v majhnem prostoru je lahko v resnici odlična rešitev. 

Avtorica: Da. M.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)