Gigantske odeje, ki so obsedle gurujke dekorja

Masivne mehke pletene odeje, spletene iz debele volne, so trenutni hit udobnih in fotogeničnih spalnic ter dnevnih sob.

5.3.2017 ob 6:10

j.jpg

Gigantska pletena odeja je prava uspešnica na Instagramu, ki jo ima v svojem domu vsaka ljubiteljica modnega dekorja. Spletena je iz super debele 100 odstotne merino volne, ki pa je znana po tem, da učinkovito regulira temperaturo, zato vas pod takšno odejo nikoli preveč ne zebe, a vam hkrati tudi nikoli ni prevroče. Merino volna ima tudi naravno antibakterijsko zaščito, ne vpija vonjav, nudi naravno UV zaščito in ne draži kože. Pa še fotogenična je!

Odeja, ki jo lahko spletete z golimi rokami

Z nekaj ročnimi spretnostmi lahko podobno odejo spletete kar sami. V pomoč so vam lahko gigantske pletilke – vlogerke na YouTubu v ta namen uporabijo kar metlina ročaja, povsem izvedljivo pa je takšno odejo splesti zgolj z golimi rokami. Tehnika pletenja seveda ostaja enaka, takšna, kot so jo obvladale že naše babice.

Zgodbo o uspehu s prav takšnimi odejami med drugim piše Ukrajinka Anna Marinenko, gospodična, ki je na platformi za sofinanciranje Kickstarter uspela s projektom Ohhio. Podjetnica iz Kijeva je svojo prvo odejo spletla kar z golimi rokami in se takoj zaljubila. Čeprav sam način pletenja ni nič novega, je njen projekt na Kickstaretju požel velik uspeh, danes pa svoje odeje prodaja tudi v vrednosti 850 evrov!

Gospodična za tiste, ki bi si odejo raje spletli sami, prodaja tudi volno in pletilke, ki jih zanjo izdeluje prijatelj. Za pletilke boste odšteli 60 evrov, za paket pletilk in klopko volne pa 140 evrov.

Good morning❤ #woolnia

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

Čeprav morda ena najbolj uspešnih, pa Ohhio ni edina znamka, ki prodaja šik odeje. Zgodbo o uspehu z izdelavo in prodajo takšnih odej piše tudi mlad par iz Srbije, ki je ob prihodu novorojenčka zakorakal še v nov poslovni projekt. Vanja in Nenad Čorokalo sta z znamko Woolnia na trg poslala odeje, kape in šale, ki pa jih mlada mama plete kar na roke. Brez igel.

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

A post shared by Woolnia. (@woolnia) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)