31.12.2020 ob 5:40 | Foto: Drazen Zigic/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Leto 2020 si bomo nedvomno zapomnili. Med drugim zato, ker je bilo to leto kuhanja in peke. Zaradi karantene, ki nas je zaprla med štiri stene, so se številni intenzivno spoznavali s svojimi kuharskimi sposobnostmi in si pomagali tudi s stričkom Googlom, kar dokazuje pogosto obiskovanje spletnih strani s takšnimi in drugačnimi recepti.
Kateri pa so bili najbolj iskani? Miss7 niza seznam desetih najpogosteje googlanih jedi.
Iskalni niz bread recepie je bil najpogosteje vpisan v svetovno znan iskalnik. Kateri koli kruh, brez natančnejših specifikaciji. Očitno so se mnogi prvič preizkušali v vlogi pekov tega osnovnega živila.
V svetovnem merilu se je na drugem mestu znašel recept za slavno govedino po burgundsko. Iskalni niz beef bourguignon se je znašel takoj za recepti za kruh. Številnim je torej zadišala govedina v bogati vinski omaki s slanino, črnim vinom, gobami, korenjenem, lovorjem in timijanom.
Biskvit s sladko glazuro in pisanimi mrvicami je verjetno najbolj očaral otroke. Ne zgolj, ker je sočen in okusen, temveč tudi, ker priprava ne zahteva veliko pekovskih veščin.
View this post on Instagram
Nekateri so si zaželeli ocvrtega piščanca, kakršnega ponuja ameriška veriga KFC. Številne je namreč zanimalo, kako pripraviti zmes za paniranje, ki se v vročem olju spremeni v hrustljavo skorjico.
Britanec Dan Fell je našel pravi način. Kot je zapisal na enem od družabnih omrežji, je zmesi za paniranje dodal mleto papriko, česen, ingver, zeleno, gorčico, poper, origano in timijan ter dobil okus, s kakršnim razvaja piščanec v restavracijah KFC.
Nekateri so imeli jasno vizijo: speči kruh in to izključno belega.
Nastajalo je veliko sladic, zelo pogosto tudi ameriške palačinke. Da, tiste male, debelejše, sladke in slastne.
View this post on Instagram
Gre za panirano belo perutninsko meso, narezano na trakce in postreženo z rižem ter z omako iz curryja.
Še en hit recept. Ko je v trgovinah zmanjkalo kvasa, so mnogi iskali druge načine za peko kruha. Tako je v modo prišel kruh iz kislega testa, kjer to vzhaja po zaslugi mešanice moke in vode, ki nekaj dni stoji, z dodajanjem moke in vode pa začne naravno vzhajati.
V času pandemije se je tudi trgovska veriga IKEA odločila javnosti razkriti recept za najbolj priljubljeno jed iz njihove restavracije. Da so njihovi kupci, kljub temu, da so bile trgovine zaprte, lahko uživali v okusnih mesnih kroglicah.
View this post on Instagram
Še ena preprosta različica kruha. V njem ni kvasa, temveč ga nadomešča jedilna soda. In tudi ta recept je bil prav zato, ker je pogosto zmanjkalo kvasa, zelo iskan.
Preberite še: Okusni dodatki za malo drugačne solate
Morda vas zanima tudi: Pet receptov za prav posebne kurje juhice
oddajte komentar