25.12.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Doma pripravljena vroča čokolada je nedvomno okusnejša od različnih mešanic, ki so na voljo v trgovinah. Kajti v njej je dejansko čokolada, ne zgolj prah s takšnimi in drugačnimi dodatki. Da pa bi bila skodelica napitka resnično popolna, pri pripravi upoštevajte nekaj malenkosti.
Med sladkanjem z vročo čokolado razmišljajte o ugodju in užitkih ter ne o kilogramih in zdravju. Zato za pripravo izberite polnomastno namesto posnetega mleka. Saj veste: maščoba zagotavlja okus.
Med segrevanjem mleka ostanite pri štedilniku. Kajti hitro se zgodi, da vzkipi čez posodo, posledično štedilnik potrebuje temeljito čiščenje, mleko pa je oropano maščobe.
Praviloma se za pripravo vroče čokolade priporoča osnovno sestavino z višjim deležem kakava. Kar pomeni polsladko, ki vsebuje 60 ali grenko čokolado, v kateri je 70 odstotkov kakava. A če vam bolj odgovarja kremna in sladka tekoča sladica, jo lahko mirne duše pripravite iz mlečne.
Stepena smetana je klasika. Lahko jo nadomestite s penicami ali s sladoledom. Ta se v vročo čokolado odlično poda.
In še recept za napitek ki bo, če boste upoštevali zgornja priporočila, zagotovo popoln.
View this post on Instagram
Povzeto po portalu Delish.com
Preberite še: 4 odlični razlogi za sladkanje s temno čokolado
Morda vas zanima tudi: Najboljši praznični koktajl: Vroča čokolada s kavnim likerjem
oddajte komentar