Balkonsko cvetje, ki bo zagotovo lepo cvetelo

Bi imela cvetoč balkon, a ne veš, katere cvetlice bi izbrala?

26.5.2017 ob 9:15

shutterstock_282159827.jpg

Sezona cvetočih in zelenih balkonov ter okenskih polic je tu. Za nasvet, katere cvetlice so tiste, ki uspevajo tudi pozabljivim vrtnarjem, smo povprašali Marijo Burjo, vodjo vrtnega centra Arburetum Volčji potok.

Če boste za svoj cvetlični lonček na balkonu ali okenski polici izbrali pelargonijo, bršljanko, zmajeva krila ali vodenko, ne boste brcnili v temo. "To so najbolj poznane balkonske rastline, ki ne potrebujejo neke posebne nege. Le nekaj vode in gnojila bo dovolj," je pojasnila Burja.

Mnoge skrbi, kaj se s cvetlicami zgodi, ko se za vikend odpravimo od doma in jih v tem času nihče ne zalije. "Če se odpravite za kakšen vikend od doma, si je najbolje omisliti korita z vodno rezervo, ki niso veliko dražja od navadnih korit." Glede zalivanja še svetuje, da se ga je bolje lotiti po pameti, kot pa se držati pravil. "Vedno s prstom preverimo, kako vlažna je zemlja."

Ob tem Burja še dodaja, da je pri izbiri rastline vedno pomembno upoštevati, koliko svetlobe ima rastlina, kakšna je temperatura in koliko prostora je.

Avtorica: P. Pa.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)