11.3.2023 ob 9:50 | Foto: Kristjan Žontar | Avtor: Ana Žontar Kristanc
Avtorica priljubljenega kuharskega bloga Anina kuhinja z videorecepti ter več kuharic in priročnikov z recepti največkrat razvaja svoje doma, moža Kristijana ter sinova Timona in Liama. Ko pa v goste pride večja družba iz rokava strese jedi, ki navdušujejo prav vse. Z nami je delila tri:
Potrebujemo (za dva do tri):
Ideje za postrežbo: kisla smetana, kečap, sladko-kisla omaka, salsa, guacamole, jogurt, tzatziki, majoneza
Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Povaljamo ga po soli, sladki papriki, origanu in česnu. Če imate radi pekoče, dodate še čili ali poper. Meso pustimo stati od 15 do 20 minut.
V mešalnik stresemo drobtine in koruzne kosmiče. Malo zmeljemo. Stresemo na krožnik in primešamo parmezan. V drug krožnik natresemo moko. V zadnjega ubijemo jajci in ju z vilicami stepemo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in ga popršimo z oljčnim oljem.
Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje po drobtinah. Vse koščke razporedimo po papirju za peko in popršimo z oljčnim oljem.
Postavimo v pečico, segreto na 240 stopinj Celzija, za 5 do 8 minut, da se meso lepo rjavkasto zlato zapeče. Na polovici peke ga malo premešamo.
Piščančje kokice postrežemo ob izbrani omaki.
Potrebujemo (za pekač premera 24 cm):
Mleto meso in drobno narezano čebulo stresemo v segreto ponev. Meso in čebulo posolimo in pražimo, da se ponekod zlato rjavo obarvata. Dodamo origano, sladko papriko, čili, drobno narezan česen in pražimo še minutko. Nato vsebino prestavimo na krožnik.
Paradižnik narežemo na manjše koščke. Oba sira premešamo.
V primerno ponev ali pekač razporedimo sloj čipsa, čez polovico mesne zmesi, polovico paradižnika in sira. Ponovimo. Postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija, za približno 10 minut, da se sir stopi in čips malce zapeče.
Čez nachose dodamo narezan avokado, potresemo peteršilj. Zraven ponudimo omako nacho, kislo smetano ali guacamole.
Potrebujemo (za 9 ježkov):
Vse sestavine razen kokosa zmeljemo in zmešamo v fino zmes.
Oblikujemo večje kroglice in jih povaljamo po kokosu.
Hranimo v hladilniku.
Preberite še: RECEPT: Slastne sočne kocke s pomarančo (s čokolado ali brez!)
Morda vas zanima tudi: Ne boste verjeli, kako zdrava je koruza, a samo, če uživamo takšno
oddajte komentar