Žalosten trend v svetu zmenkov: Zamrzovanje lahko povzroči veliko bolečine

V svetu zmenkov se izrisuje nova smernica, imenovana zamrzovanje, ki pa žal ni najbolj spodbudna za zvezo.

8.11.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Žalosten trend v svetu zmenkov: Zamrzovanje lahko povzroči veliko bolečine

Zmenki s seboj prinašajo nemalo zadrege, negotovosti in tudi strahov. En najtežjih korakov pri njih pa je prehod iz neobveznih srečanj na resno zvezo.

Pogosto se zgodi, da je en partner po določenem času pripravljen na nekaj več, kot zgolj na bežna srečanja, medtem ko drugi meni, da še ni nastopil trenutek za resno zvezo.

Velika verjetnost na tej točki je, da bo prvi drugega vprašal: "Kaj bova storila?"

In prav ob tej priložnosti, pravijo strokovnjaki za medosebne odnose, lahko do izraza pride trend, imenovan zamrzovanje (ang. icing).

Kaj to je in kako se odraža

Izraz opisuje stanje, v katerem ena stran odnos, v prenesenem pomeni, zamrzne. Natančneje: po eni strani pokaže zanimanje za razmerje, a popolnoma se ni pripravljen predati.

Takšno početje pa partnerja, ki pristane na ledu, postavlja v negotov položaj, saj mu ni povsem jasno kam odnos, v katerem je, sploh pelje.

Kaj torej pomeni, če nekdo vajin odnos  zamrzne? Pomeni, da druga stran ne prekine zveze z vami. Ustvari se stanje, ki ni specifično za resno zvezo, vse skupaj se ohranja na nivoju neobveznega srečevanja.

Boleča praksa

On se z vami druži, ko si tega zaželi, všeč mu je, da ste mu na voljo, ko vas potrebuje, ne želi pa si, da bi bila vajina zveza resna. Na žalost obstaja velika verjetnost, da takšen odnos vzdržuje zato, ker ni zaljubljen in si ne obeta prihodnosti z vami.

Česa zagotovo ne storiti

Skratka, če ste se znašli v takšni zvezi, ne veste ravno, pri čem ste. Zato ne morete načrtovati niti bližnje, kaj šele daljne prihodnosti. Gre za čustveno naporen odnos. Zlasti za tistega, ki od zveze pričakuje nekaj več.

In najhuje, kar v tem primeru lahko storite je, da drugo stran na kakršenkoli način prisilite v resnejšo zvezo. Kajti na dolgi rok vam bo prinesla več žalosti, kot veselja, opozarja The Sun.

Preberite še: Osem razlogov, zakaj se je zaljubil v vas

Morda vas zanima tudi: Čas za novo ljubezen? To so nasveti za zmenke po razhodu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)