Brez tega seks ne more biti dober

Ne samo, da je predigra ključna za dober spolni odnos, zlahka je mogoče trditi, da je najpomembnejša sestavina seksa.

13.7.2019 ob 4:10

par_seksi_razmerje_seks_micna.jpg

Seks je lahko izjemen, slab ali nekaj vmes. Kadar seksualna izkušnja ni takšna, kot ste pričakovali, neredko vodi v razočaranje.

Vzrok zanj pa je največkrat prekratka predigra ali še huje, odsotnost te. Kajti, kot piše Your Queen je prav uvod najpomembnejši del spolnega akta. Tu so dejstva, ki govorijo temu v dokaz.

Seks brez pravega ogrevanja je slab seks

Za popolno seksualno izkušnjo je obvezna pravilna stimulacija, ki prebudi vsa čutila, segreje telo in ustvari podlago za nadaljevanje. Nič ni slabšega, kot biti v postelji z nekom, ki vam nameni dva poljuba in že je pri glavnem dejanju.

Kajti nobenega dvoma ni, da v tem primeru telo in misli ne bodo pripravljeni na penetracijo ki tako ne samo, da ne bo zagotovila pravih občutkov, temveč bo lahko tudi neprijetna in boleča.

Skratka, seks brez predhodnega ogrevanja ne more biti dober, kaj šele čudovit, ogrevanje pa zagotavlja dovolj dolga in intenzivna predigra. Pa naj bo v obliki draženja, ročne stimulacije spolovil, oralnega seksa, masaže, skratka vsega, kar spodbuja najbolj vroče občutke.

Predigra je prav tako zabavna kot seks

Kdo pravi, da penetracija med spolnim odnosom zagotavlja največ užitka? V resnici temu ni vselej tako, kajti tudi predigra, ki vključuje oralni seks, draženje z rokami in strastne poljube je lahko vir velike naslade in v končni fazi tudi spolnega vrhunca ali vsaj neizmernega pričakovanja. To v intimnem aktu prav tako igra pomembno vlogo.

Omogoča intenzivnejšo povezavo med partnerjema

Intimna povezava je osnova razmerja in en od ključnih pogojev za dober seks. V tem se skriva odgovor na vprašanje, zakaj ženske vrhunce lažje doživljajo v resnih, izpopolnjenih zvezah kot kadar se predajajo seksu za eno noč.

Intimnost je mogoče okrepiti na številne načine, en od njih je dolga ter intenzivna predigra, v kateri partnerja raziskujeta telesi drug drugega, se spoznavata na telesni ravni ter odkrivata vedno nove točke, ki vodijo do užitka.

Z njo je mogoče odkriti, kaj vama je všeč in česa ne marata

Znova so tu na prvem mestu dotiki in draženje, ob katerih se možgani, spolni organi in celo telo pripravijo na ključno dejanje. Z njimi je dano prepoznavati, kaj vam odgovarja, katera stimulacija obrodi največ sadov, katera ni najbolj posrečena ter tudi, kaj najbolj zagreje drugo stran.

Poznavanje tega je brez dvoma ključen pogoj za dober spolni odnos.

Z njo spoznavata močne in šibke točke

Treba je priznati: vsak ima šibke in močne točke. Tudi kar zadeva spolnosti. S predigro lahko odkrijete vaše resnične vrline: morda je to oralno razvajanje, uporaba rok, erotična masaža ali karkoli drugega, kar partnerja pahne na rob norosti.

Žalostno bi bilo, če bi zaradi naglice tisto, kar najbolj obvladate, vedno znova pustili ob strani.

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: 6 nasvetov za čutno predigro, ki bo vodila do boljšega seksa Ali pa: Sedem napak v postelji, ki jih ženske ne odpuščamo

Preberite še: Za moške: 7 erogenih točk, na katere se morate pogosteje spomniti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)