Bližnjice do orgazma, ki jih ne poznate

Morda bi morali večkrat zamenjati rjuhe.

9.11.2018 ob 4:30

orgazem_postelja_seks_spolnost_moski_zenska_postelja.jpg

Dobro znano je dejstvo, da vsak spolni odnos ne vodi do orgazma. Tako kot tudi, da ga ženske zaigrajo veliko pogosteje, kot bi smele.

Ker bi to nedvomno radi spremenili ter veliki O okušali večkrat, je dobro poznati nekoliko manj znane dejavnike, ki pripomorejo k njegovemu doseganju. Poglejte, katere malenkosti po zagotovilih seksologinje Madison Missina med rjuhe vnašajo veliko razliko.

Zamenjajte rjuhe

Morate si priznati, da tedaj, ko se zvečer uležete v čisto posteljnino, res uživate. In zdi se, da so prav čiste rjuhe tiste, ki še kako pripomorejo tudi k boljšemu seksu ter s tem povečajo možnost za doseganje vrhunca. 

"Razlaga je preprosta. Čiste rjuhe v vas dvignejo raven zadovoljstva, želite si več dotikov, v organizmu se pod njihovim vplivom dvigne količina oksitocina, zaradi njega je odprtih več poti do orgazma," razlaga Madisonova in dodaja:

"Zamenjana posteljnina pred seksom je le en od načinov za dvig oksitocina v telesu. Drugi so še sproščujoča kopel, nanos losjona za telo po prhanju ter razvajanje z masažo. Če boste v večerne aktivnosti vključili te malenkosti, se bo vaše telo znatneje odzivalo na dotike partnerja, ob njem se boste počutili varnejši in zato boste veliko lažje doživeli popoln zaključek."

Pustite domišljiji prosto pot

Nikoli ne podcenjujte moči misli. "Vaši možgani so največji in najmočnejši spolni organ. Zato ga dodobra izkoristite. Raziskujte svojo seksualnost, fantazirajte, med samim aktom bodite domiselni, prepustite se občutkom. Vse to vas bo nedvomno pripeljalo do srečnega konca," je prepričana seksologinja, ki ob tem svetuje:

"Če je vaša domišljija preskromna, si pomagajte s pornografskimi filmi ali erotičnimi deli. V njih boste nedvomno našli veliko idej, kako spodbuditi domišljijo v prid boljšega spolnega življenja."

Bodite pozorni na dihanje

"S pravilnim dihanjem in primerno sprostitvijo je mogoče povečati možnost za doseganje spolnega viška," pravi Madisonova in opozarja, da prav na to ljudje prevečkrat pozabijo.

"Dolgi, globoki vdihi in izdihi sproščajo ter preženejo napetost in stres, ki sta najpogostejši oviri na poti do orgazma. Prav tako se z njihovo pomočjo okrepijo občutki ter telo postane dovzetnejše za dotike. Moj nasvet: ko začutite, da se bližate vrhuncu, nikar ne pozabite na pravilno dihanje. Kratki in površni vdihi in izdihi ga odmaknejo, nasprotno pa velja za globoko, lahko tudi z zvoki podkrepljeno dihanje."

Vibrator uporabljajte v družbi spodnjega perila

Če se večkrat, kot z dragim, razvajate z vibratorjem, je prav to lahko težava, meni Madisonova. Prepogosta uporaba te spolne igračke zmanjša občutljivost klitorisa na dotike parterja, vrhunec v družbi z njim je zato težje dosegljiv.

"Na srečo obstaja preprosta rešitev te zadrege, ki ne izključuje zabavnih solo igric. Klitoris z vibratorjem dražite skozi mehko, bombažno spodnje perilo. Tako dražljaji ne bodo preintenzivni in ne bodo ovirali odnosa v dvoje, bodo pa kljub temu pripeljali do orgazma tudi med masturbacijo," priporoča seksologinja.

Bodite pozorni na svoj cikel

"Od nekdaj velja prepričanje, da ste za spolne dražljaje najdovzetnejši v času ovulacije. Res je, da to pri nekaterih ženskah drži, a pri večini je libido najvišji med menstruacijo, s tem pa so prav tedaj orgazmi najverjetnejši," pojasnjuje Madisonova.

Da, to je najboljši čas za seks. Še več dejstev, ki govorijo vročici  med menstruacijo v prid, seksologinja niza takole: "Orgazmi dokazano blažijo menstrualne krče in nihanje razpoloženja ter skrajšajo trajanje menstrualne krvavitve. Poleg tega je kri naravni lubrikant in je menstruacija idealna priložnost za seks pod prho."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 2 res dobra razloga, zakaj bi se morali vsak dan samozadovoljevati ali pa Spolnost: Dokazano! Trije v postelji niso gneča


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)