Biti ljubica: Deset stvari, zaradi katerih boste jokali

Čeprav je ideja biti ljubica na prvi pogled morda mamljiva, je celotna zgodba velikokrat vir obžalovanj ter tudi solza.

9.10.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Biti ljubica: Deset stvari, zaradi katerih boste jokali

Včasih splet okoliščin pripelje do tega, da nekdo nekomu postane  … ljubica. In čeprav se zadeva sprva zdi vznemirljiva ter polna adrenalina, je v resnici velikokrat težko biti druga ženska.

So stvari, ki so v takšni zvezi prej ali slej vir obžalovanja, neredko tudi solza. Poglejte, zakaj jo je zato najbolje čim prej končati, oziroma kaj vse boste v njej sicer obžalovali.

Skrivanje

Morda vam bo na začetku všeč razmerje brez obveznosti in brez visoko poteznih načrtov. A ko se bo želja po predvsem zabavi umaknila hrepenenju po nečem več, boste postavljeni pred dejstvo, da ima takšen odnos veliko slabih plati.

Ena od njih je ta, da ga boste morali vedno skrivati. Kajti priznali ali ne, ljubica praviloma ostane umaknjena z oči javnosti ter ožjega pa tudi širšega kroga poznanstev. 

Laži

Dlje, kot bo trajal odnos, več bo v njem laži. Razmerje, ki je osnovano na temeljih neresnice, pa žal v človeku ne zbuja občutka varnosti in stabilnosti.

Pa čeprav sta vidva tista, ki lažeta drugim, predvsem pa vi tisti, ki lažete samemu sebi, češ, da boste nekoč prevzeli drugačno mesto v njegovem življenju. Roko na srce, to je prej izjema, kot pravilo.

Slaba vest

Ne glede na to, kako zaljubljeni in zaslepljeni ste, kako močno uživate v njegovem objemu in kako, kadar sta skupaj, pozabite na ves svet, prej ali slej se bo oglasila vest.

In te, zlasti, če ima družino in otroke, ne boste prav zlahka utišali.

Obsojanje

Na določeni točki se vsaj določenemu krogu ljudi razkrije, kaj se plete med vami in nekom, ki ni prost. Ko zadeva pride na plano, je ljubica tista, na katero pade senca.

Obsojanju okolice se praktično ni mogoče izogniti.

 

Vedno zadnje mesto

Sprva vas to morda sploh ne bo motilo, a ko boste sami preživljali že tretji božič, ker je on z družino in ko boste na dopust hodili sami, ker si on ne more utrgati celega tedna za vas, boste dojeli, da vedno znova pristanete na zadnjem mestu, to dejstvo pa sčasoma postane zelo boleče.

Dvom

Velikokrat si boste sami pri sebi zastavljali vprašanje, če je med vama res ljubezen ali vas on le izkorišča v prid svoje zabave. Odgovora nanj največkrat ne boste našli.

A že to, da se pojavlja, bi vam moralo nakazati, da razmerje nikakor ni na pravi poti.

Zgolj drobtinice

Ne morete biti z njim vedno, ko si to želite, ne morete ga poklicati kar tako in ob vsakem času, ne morete mu steči v objem, ko se naključno srečata … veliko je stvari, ki sprva ne predstavljajo ovir, a dlje kot zveza traja, bolj bolijo.

Kajti na dolgi rok nihče ni zadovoljen zgolj z drobtinicami.

Kako zaupati?

Vzemimo za vas najboljšo možnost; nekaj časa ste ljubica, on spozna, da ste vi tista prava in vas postavi na prvo mesto.

Super … a vprašajte se, če boste res lahko zaupali nekomu, ki je prej dolgo časa varal svojo izvoljenko, ali bo v vas vedno prisotna misel, da lahko roge, tako kot je bivši, natakne tudi vam …

Statistika ni na vaši strani

Približno 90 odstotkov zakonov, v katerih se v zgodbo vključi ljubica, se ne konča z ločitvijo, temveč s prekinitvijo odnosa s tretjo osebo.

Največkrat nezvestoba pride na dan, prešuštnik je postavljen pred ultimat in na koncu izbere zanj najbolj ugodno možnost, ta pa ni ločitev.

Življenje beži

Vsak odnos nas oblikuje in iz vsakega se lahko nekaj naučimo. Tudi v odnosu, kjer ste nekomu ljubica, ni nič drugače.

A dejstvo je, da prav ta velikokrat nima prihodnosti, življenje pa beži naprej in vi izgubljate priložnosti, da bi nekoč vendarle osnovali lepo, zdravo zvezo.

Povzeto po portalu 24.sata

Preberite še: Ženska, s katero vas bo najverjetneje prevaral


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)