Besede, močnejše od vsakega spora (niso ljubim te)

Obstajajo preproste, a močne besede, ki bi jih ljubezenska partnerja morala poznati ter jih tedaj, ko se ujameta v spor, večkrat izgovarjati.

10.12.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Besede, močnejše od vsakega spora (niso ljubim te)

Nobenega dvoma ni, da ima vsako razmerje vzpone in padce. Ter da so spori, ki se občasno pojavijo, neizogibni. Zato je dobro vedeti, kako v njih postopati in s katerimi besedami je mogoče hitro pregnati jezo, zvezo znova postaviti na prave tirnice in še okrepiti intimno povezavo.

Res je, da izpoved ljubezni pride prav, a še močnejše so besede, ki bi jih partnerja (zlasti, kadar se ujameta v spor), morala izgovoriti večkrat. Katere imajo izjemen učinek, razkriva Your Tango.

Kriv(a) sem

Drži, ni lahko priznati zmote in se opravičiti, a prav besede: res mi je žal, nisem ravnal (a) prav, kriv (a) sem in podobne so prve, ki pripomorejo k blaženju napetosti ter posledično k rešitvi spora.

Veliko je načinov, kako sprejeti krivdo in odgovornost, pomembno je, da so besede iskrene ter iz srca. Kajti le takšne partnerju sporočajo, da ne gre za dokazovanje premoči, temveč za sprejemanje svojega deleža odgovornosti ter za pripravljenost zgladiti zadeve.

Odpuščam ti

To ne pomeni obnašati se, kot da se ni nič zgodilo, pomeni pa sposobnost predelati spor, ga zaključiti in ga pustiti za seboj.

Kuhanje zamer in dopuščanje, da napake iz preteklosti ovirajo razvoj odnosa v prihodnosti, ne koristi ne tistemu, ki očita, in ne onemu, ki je očitkov deležen.

Naj te objamem (poljubim …)

Objem in poljub sta najboljše zdravilo. Kajti težko je ostati jezen na nekoga, ki na takšen način izkazuje naklonjenost ter pripravljenost rešiti spor.

Res ni vedno lahko tedaj, ko se krešejo strasti, razširiti roke in nekoga tesno objeti, a temu se je mogoče približati z majhnimi koraki: usedite se bližje k njemu, položite mu roko na hrbet, dotaknite se njegove roke ter s telesnim stikom omilite napetost in tlakujte pot do rešitve težave.

Zame si pomemben (pomembna)

Preprosta izjava, ki drugi strani sporoča, da nekomu ni vseeno, da igra partner v njegovem življenju pomembno vlogo in da sta ljubezen ter naklonjenost močnejši od jeze in zamer.

Ne bo se ponovilo (in poskrbite, da se res ne bo)

Še najpomembjenjši korak. Kajti z njim sočloveku sporočate, da se boste trudili odnosu v prid. Zavedanje in sprejemanje krivde je eno, trud, da napaka ne bi več pripeljala do spora, pa povsem druga postavka.

Dejstvo je namreč, da vsi delamo napake, ki pa se jih je treba zavedati ter poskrbeti, da se ne ponavljajo.

Preberite še: Horoskop: Pet znamenj, ki se nikoli ne prepirajo (in vedno najdejo rešitev za spore)

Morda vas zanima tudi: 7 običajnih prepirov, ki vaju čakajo, ko postaneta par


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)