Vpliv lune: 23. - 29. maj: Prebujalo se bo hrepenenje po intimni bližini (Piše: Stane Padežnik)

Preverite, kaj nam prinaša teden pred nami.

22.5.2023 ob 5:30 | Foto: Getty Images/iStockphoto

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 23. - 29. maj: Prebujalo se bo hrepenenje po intimni bližini (Piše: Stane Padežnik)

SOBOTA, 27. MAJ, prvi krajec v devici ob 17.22

TOREK, 23. MAJ

Rastoča Luna v raku bo dvigovala vodno gladino, spodbujala izražanje ljubezenskih, domoljubnih, starševskih čustev; krepila povezanost v skupnost, pripadnost interesni skupini, organizaciji ali sorodstvu, skrbniško odgovornost, povečevala plodnost ter spodbudno vplivala na rast posevkov in zorenje zgodnjih češenj, saj bo v idealnih razmerjih z Venero v raku ter Merkurjem in Uranom v biku. Opozicija Marsa v Levu s Plutonom v vodnarju bo za nekatere prenaporna.

SREDA, 24. MAJ

Harmoničen aspekt med močnima nebesnima dejavnikoma Luno v raku in Neptunom v ribah bo vzdrževal napredovanje torkovega pozitivnega dogajanja in iluzornega pričakovanja do kosila.

Po prehodu Lune v leva ob 16.35 in prečkanju Marsove linije žarčenja je pričakovati energičen zasuk, ki bo skrbel za dramatično doživljanje razočaranja, besno izražanje in odločno ukrepanje tudi na tekmovališčih. Dinamične sile kozmosa bodo vplivale na vreme in na zanj dovzetne ljudi.

ČETRTEK, 25. MAJ

Luna v levu se bo pomikala od krepčilnega aspekta z Marsom proti stresnemu razmerju z Uranom, nas navdajala s ponosom in željo po uspehu, vztrajanje pri napornih aktivnostih ali visokih pričakovanjih pa nas bo utrudilo, če se ne bomo znali razvedriti.

Uživanje v kulturi, umetnosti, ljubečih objemih ter delu z ustvarjalno mladino bo krepilo ponos, medsebojno zaupanje in prevzemanje odgovornosti. Protestniki bodo vztrajali pri svojih upravičenih zahtevah.      

PETEK, 26. MAJ

Jutranji konflikt Lune v levu z Uranom bomo občutili kot neudobje, napetost, ujetost v stresno dogajanje, obremenjenost zaradi bolečin ali okvar. Poznejša razbremenitev, ko se bo Luna pomikala proti kraljevski zvezdi stalnici Regulus, nas bo privedla v stik z ljudmi, ki imajo vpliv in moč, na kar bo kazalo tvorno razmerje med Marsom in Soncem.

Popolna harmonija Venere z Uranom bo prinašala vračilo denarja, nakupovanje potrebščin, opremljanje prostorov, tudi veselje zaradi učnega uspeha.      

SOBOTA, 27. MAJ

Do prvega krajca Lune v devici ob 17.22 bomo izkoristili zelo pozitivne in tvorne energije aspektov z Jupitrom in Merkurjem v biku. Urejali bomo notranje in zunanje površine, nadaljevali prenovo domačije, delo na vrtu, njivi, prebirali zrele pridelke oziroma jih kupovali na tržnici ali neposredno pri pridelovalcih, nekateri od teh bodo dostavljali rdeče sadeže in poljščine tudi v bližino domov.

Napetost med Marsom in planeti v biku bo vnemala mišice pri napornem delu in grozila, da se ogenj razširi.

NEDELJA, 28. MAJ

Izvrstna aspekta Lune v devici z uranom in Venero, ki je v romantiko in ljubezen prebujajočem razmerju, bo mogoče najbolj občutiti v naravi, na pohodu, obisku festivala, etnografskih prireditvah, v muzejih, pri poskušanju dobrot in sočnih sadežev, v družbi znancev in prijateljev – nekateri na domačem praznovanju ob pikniku in glasbi, ob kateri se bomo zazibali v ritmih, ki so nam najljubši.

Pritisku zaradi učnih obveznosti ali drugih skrbi in naporov se ne bo mogoče čisto izogniti.      

PONEDELJEK, 29. MAJ

Opozicija Lune v devici z Neptunom ne bo tako neprijetna, vzbujajoča negotovost, malodušje, slabše vreme, ker se bo povezovala z Venero. Toda ta učinek bo le do prehoda v tehtnico ob 16.52, ko bo vzpostavila primerno razmerje z Marsom in Plutonom, za delovna srečanja, izmenjavo izkušenj, kulturne nastope, mednarodne dogodke.

Prebujalo se bo hrepenenje po intimni bližini z drugo osebo, ljubimcem, po zamenjavi bivališča, prehrane, zunanjosti in zaupanju skrivnosti.

Preberite še: Horoskop: Pet astroloških znakov z najmočnejšo intuicijo

Morda vas zanima tudi: Mesečni horoskop za maj 2023 (Piše: astrolog Stane Padežnik)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)