Vpliv lune: 22. - 28. avgust: Na te dni bodimo še posebno previdni na cestah (Piše: Stane Padežnik)

Kaj nam v novem tednu prinaša luna?

21.8.2023 ob 6:05 | Foto: Gettyimages

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 22. - 28. avgust: Na te dni bodimo še posebno previdni na cestah (Piše: Stane Padežnik)

Četrtek, 24. avgusta; prvi krajec v strelcu ob 11.53

TOREK, 22. AVGUST

Luna v škorpijonu se bo pomikala od tvorne povezave z retrogradnim Saturnom v ribah k večernemu konfliktnemu razmerju z Jupitrom v biku ter z retrogradno Venero v levu. Med čiščenjem onesnaženega okolja se lahko zgostijo grozeči oblaki, ki prostovoljcev na delovnih akcijah ne bodo premotili, lahko pa opozicija Marsa v devici z Neptunom koga spravi v nevarnost, če ne bo dovolj previden.

Med sodelujočimi se bodo vzpostavljale čustvene vezi, ki bodo pri nekaterih prešle v ljubezenske.      

SREDA, 23. AVGUST

Medtem ko bo Sonce, ki bo v levu prečkalo žarčenje kraljevske zvezde stalnice Regulus in prestopilo v devico ob 11.02, okrepilo vlogo vodilnih funkcionarjev, poveljnikov reševalnih enot, bo Luna v škorpijonu zaostrovala opozicijo z Jupitrom in neprijetno delujočim retrogradnim Uranom v biku.

Z njim bo upočasnjeni Merkur v dobrem aspektu, omogočal bo vzpostavljanje brezžičnih in cestnih povezav ter sklepanje pogodb o delu pri odpravljanju posledic poplav.      

ČETRTEK, 24. AVGUST

Prvi krajec v strelcu ob 11.53 bo vzpostavljal ovire s Saturnom, zaradi katerih bodo potujoči dopustniki in drugi, ki se borijo za vzpostavljanje normalnega življenja po ujmah, morali iskati rezervne in začasne rešitve. Ker pa se bo Merkur še bolj upočasnil in se obrnil v retrogradno gibanje ob 22.00, bo dobro še pred nočjo opraviti večino del in zadev, s katerimi bomo hoteli storiti naslednje korake in postopke.

Nerodnostim boste kos, če jih boste odpravljali mirno, brez povišanega krvnega tlaka.

PETEK, 25. AVGUST

Ognjevit aspekt Lune v strelcu z Venero v levu ne bo spodbuden samo za dopustnike, marveč tudi za »brodolomce«, prizadete v naravnih nesrečah, saj jim bodo številni pomagali odpravljati težave, denarna pomoč pa se bo prav tako povečevala.

V zapletenih razmerah, ko bo vzpostavljen stresen aspekt z Merkurjem, Mars pa bo v praznem teku, bo še bolj treba paziti, da se ne bi dogajale nesreče zaradi izčrpanosti, nezbranosti, močnih vremenskih vplivov in usodnih pomot!      

SOBOTA, 26. AVGUST

Turbulentna aspekta Lune, še po prehodu iz strelca v kozoroga ob 15.06, z Neptunom in Marsom lahko vznemirita zračne tokove, močno vplivata na valovanje morja in poslabšata počutje tistih, ki se jim počitnice neustavljivo bližajo h koncu. Tvegano ravnanje ob bližajočem se slabem vremenu in prometnih zamaških lahko poslabša prijetne počitniške vtise.

Prerekanja v avtomobilu, za povrhu še v navzočnosti otrok, so lahko med vožnjo smrtno nevarna.

NEDELJA, 27. AVGUST

Za obiske gora po poškodovanih poteh ne bo primeren dan, četudi bo Luna v kozorogu tvorila povezovalen aspekt z Jupitrom v biku. Marsov iztek iz device in prehod v tehtnico ob 15.20, v času retrogradnega gibanja Merkurja ter Sončeve opozicije s Saturnom, je lahko zelo nevaren.

Raje se udeležimo otroške ali družinske zabavne ali športne priredit­ve in pripravimo vse potrebno za začetek novega šolskega leta. Tudi zmenek s simpatijo bi bil lahko nepozaben.

PONEDELJEK, 28. AVGUST

Nekateri bodo še zadnjič skočili v morje, se hoteli namočiti v hladni jezerski vodi, saj bo Luna na kozorogovem repu prečkala žarčenje Plutona ter z nekaterimi pojavi naznanjala konec poletja. Nemir v dušah šolajočih se in njihovih staršev se ne bo polegel niti po prehodu Lune v vodnarja ob 16.32 in nakupovanju še zadnjih šolskih potrebščin.

Za sprostitev bodo skrbele glasbene in vragolij polne skupine, pri katerih bi lahko postali in se nalezli žarkov upanja in radosti.

Preberite še: Osebe, rojene v teh treh znamenjih, se bodo jeseni zaljubile do ušes

Morda vas zanima tudi: Dolga leta sva bili prijateljici, zdaj pa sem odkrila resnico (svetuje Bruno Šimleša)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)