Horoskop za oktober: Kaj lahko pričakujete glede na vaš astrološki znak

Oktober bo z vidika astrologije pester mesec, ki bo vsakemu od znakov zodiaka prinesel nove izzive.

30.9.2023 ob 6:00 | Foto: Maksym Belchenko (naslovna)/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop za oktober: Kaj lahko pričakujete glede na vaš astrološki znak

V mesecu, ki je pred nami, se na nebu obeta zanimivo dogajanje. Vstopamo v obdobje mrka, ki bo, kot vedno zaznamovano s preobrati in spremembami smeri.

Zadeve bodo včasih presenetljive in nepričakovane, obetajo se novi začetki. Za vse velja, naj malce več časa namenijo negovanju sebe in odnosov ter naj jih ne bo strah povedati resnice.

Kaj pa čaka posamične astrološke znake?

Oven

Kar zadeva prihodnosti najpomembnejših odnosov, ste na prelomni točki. Vaša glavna naloga oktobra bo prepoznati svoje in potrebe ljudi, ki vas obdajajo, zlasti osebe, s katero ste v intimni zvezi. Tako boste ustvarili podlago za lepo prihodnost odnosa.

V ospredje bo morala stopiti čustvena inteligenca. Zagotovite si dovolj virov moči in podpore, ki vam bodo prišli prav v času velikih sprememb znotraj razmerja in drugih interakcij.

Bik

Kaj lahko se boste počutili, kot da ste povsem drugačna oseba. Včasih se vam bo dozdevalo, da niti svojega telesa ne prepoznavate več.

V času, ki je pred nami, največ pozornosti namenjajte zdravju. V vsakodnevno rutino umestite več navad, ki vam bodo zagotovile tisto, kar res potrebujete, iz življenja pa odstranite vse, kar vas zgolj bremeni ali ovira. Osvojite nove vzorce obnašanja, po zaslugi katerih boste lahko zase skrbeli na dolgi rok.

Biki, največ pozornosti namenjate sebi. Foto:  Tatiana Buzmakova/Gettyimages

Dvojček

Oktobra bo v ospredje stopila kreativnost, kar vam bo pomagalo zaključiti s projekti, ki se že predolgo vlečejo. Z novim odmerkom navdiha boste poskrbeli tudi za duševno zdravje, ne pozabite se veseliti vseh dosežkov.

Bolj kot na preteklost in prihodnost se osredotočajte na trenutek, v katerem ste in dopustite, da se večkrat prebudi otrok v vas. Pojdite s tokom in se zabavajte.

 

Rak

V mesecu oktobru bo kar nekaj preobratov deležen odnos, ki vam veliko pomeni. Vse je šele na začetku, ne delajte prehitrih zaključkov in ne zamišljajte si najhujšega možnega scenarija.

Nekatere spremembe so ključne za rast in razvoj, ne bojte se jih, istočasno bodite prijazni do ljudi, s katerimi odnosi vam največ pomenijo.

Lev

Naslednji mesec boste deležni pomembnih zaključkov in preobratov na delu in v življenju nasploh.

Opazili boste, da se stvari okoli vas spreminjajo z veliko naglico in se vprašali, ali morda niste že prerasli meja znanega okolja ter vzorcev, posledično vam življenje spontano namenja nove izzive ter priložnosti. Začinite življenje in ne bojte se pokukati iz cone ugodja.

Vsem znakom se oktobra obeta kar nekaj sprememb.

Devica

Običajno imate dober občutek, kam kdo in kaj spada. Tudi kar zadeva vas osebno, se ta načeloma ne moti. Najbrž zato, ker ste prezimljeni ter stojite z obema nogama na tleh, verjamete vase, v osebna prepričanja in norme.

Pa vendar se stvari tudi pri vas spreminjajo in čas je, da si priznate, da ljudje včasih potrebujemo kaj drugačnega, tudi nepredvidljivega.

Če še niste, rezervirajte potovanje, kjer boste spoznali še neznane plati bivanja. Tako boste lažje razumeli druge in sebe ter oblikovali nove smernice, ki bodo dobrodošle v življenju.

Tehtnica

Sončev mrk bo meseca oktobra nastopil v vašem znamenju. Za vas to pomeni začetek velikih sprememb na vseh področjih, ki se bodo nadaljevale vse do poletja 2024. Ohranite svojo držo in avtentičnost ne glede na to, v kakšni situaciji se boste znašli.

Prav vaša neponovljiva osebnost je namreč že sama po sebi pogoj, da se bodo spremembe odvijale v pravo smer.

Škorpijon

Mesec, ki je pred nami, bo za vas mesec izzivov in pomembno je, da ne glede na situacije, dovolj pozornosti namenite zdravju.

Ne le fizičnemu, tudi psihičnemu. Posvečajte se sebi in dobremu počutju, velike stvari lahko pričakujete v zvezi, v vsakem primeru ostanite osredotočeni nase.

Škorpijoni, posvečajte se fizičnemu in psihičnemu zdravju. Foto: Igor Radchenko/Gettyimages

Strelec

Morda boste povabljeni v novo družbo ali skupino, kjer boste spoznali nove ljudi in razširili krog prijateljev. Spremembe, ki se bodo začele nizati meseca oktobra, se bodo nadaljevale vse do pomladi 2024, boste pa bolj kot kdaj koli prej občutili, kako pomembna je za vas pripadnost skupini.

Počasi se boste začenjali odmikati od z delom povezanih vrednot, ki so že začele načenjati vaše zdravje in več pozornosti namenjati nematerialnim dobrinam, ki vas bodo pripeljale do dobrega počutja.

Kozorog

Spontana čistka in na drugi strani razcvet tistega, kar bo v vašem življenju ostalo, se bo odražalo na karieri in na vseh življenjskih poteh. Do sedaj ste že ugotovili, kaj vas v življenju ovira in vam škoduje, zato boste z naslednjim mesecem dodobra prevetrili življenje, se znebili slabega, sprejeli dobro in uživali v sadovih svojih odločitev.

Prevzeli boste pozitivnejši odnos do življenja, kar ne bo opazno le meseca oktobra, temveč še vse do konca letošnjega leta.

Vodnar

Obsedeni z osvajanjem novih znanj boste do temeljev prevetrili svoja prepričanja. To bo v vaše življenje res prineslo določeno svežino in hkrati spremembe tudi tam, kjer se jih niste nadejali in ne pričakovali.

V večini primerov bo dogajanje puščalo lepe posledice, bo pa vneslo nekaj dvoma in negotovosti. V končni fazi je pomembno to, da boste oktobra napredovali na krilih novih vetrov in valov inspiracije.

 Vodnarje naj ponese na valovih navdiha. Foto: Maksym Belchenko/Gettyimages

Riba

Z izogibanjem nečemu to ne bo izginilo. V bistvu so zadeve, kadar se jim nekdo izmika in jih skuša ignorirati, na koncu veliko grozljivejše, kot bi lahko bile.

Zato se ničemur ne izmikajte. Kaj lahko preložite na kasnejši čas, a tudi s tem ne odlašajte v nedogled. Včasih se je z nečim, kar je največkrat strašno le na prvi pogled, najbolj soočiti čim prej.

Oktober bo mesec, v katerem bodo idealne razmere za plačilo starih dolgov, ne glede na to, kakšni so. Tako si boste odprli pot v lepšo, bolj sproščeno prihodnost.

Povzeto po portalu chatelaine.com

Preberite še: Horoskop: Pri katerem letu vas čakajo velike prelomnice

Morda vas zanima tudi: Astrolog Stane Padežnik: Tem ljudem bo to jesen denar letel na kup


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)