Horoskop: Šest zelo zadržanih in zaprtih astroloških znakov

Med astrološkimi znaki so tudi takšni, ki zlepa ne povedo ali pokažejo, kaj v resnici čutijo.

3.12.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Šest zelo zadržanih in zaprtih astroloških znakov

Medtem, ko so nekateri odprti, v vsaki družbi sproščeni ter več kot jasno in odkrito izražajo občutke ter misli, so na drugi strani posamezniki, ki se le težko odprejo in še težje zaupajo drugim. Pravimo, da so zadržani, najpogosteje pa so, kot piše Thoughtcatalog, rojeni v sledečih šestih znakih.

Devica

Sicer ne drži, da se device težko odprejo in zaupajo drugim, drži pa, da se vedno želijo pokazati v najboljši luči. Z veseljem debatirajo z drugimi ter brez težav navezujejo stike, hočejo pa v vsakem primeru pustiti najboljši vtis, zato so na moč previdne, ko gre za dejanja in izbiro besed.

Torej: device zlahka v življenje spuščajo ljudi in sklepajo nova prijateljstva, a ko gre za sproščeno izražanje, se kaj rado zaplete. Kajti vedno jih je strah, da ne bi storile napake in tako pokvarile vtis ali mnenje o sebi. Zato se raje obdajo z zidom popolnosti, čez katerega ne pustijo domala nikogar.

Škorpijon

Rojeni v tem znamenju si sicer želijo, da bi drugim pokazali svoje občutke, a že sama misel na to, da bi se pred nekom razgalili v tem smislu, v njih zbuja napetost ter nervozo.

Škorpijonom strast in močni občutki niso tuji ter neznani, a dokler nekomu povsem ne zaupajo, jih zadržijo zase. Kajti v njih je vedno prisoten strah, da jih bo tisti, ki se mu bodo odprli, izkoristil in njihovo občutljivost obrnil proti njim, jih izdal ali prizadel kako drugače.

Vodnar

Vodnarja v bistvu ni strah tega, da bi se nekomu povsem odprl in mu zaupal svoja čustva, dejstvo pa je, da v tem ne vidi nobenega pravega smisla.

Zato o njih preprosto ne govori, se z njimi ne ukvarja ter deluje skrivnosten in zadržan. Sicer ve, da ga, če bi pokazal občutke, nihče ne bi obsojal, drži pa, da če nima res dobrega razloga za to, da bi to storil, o njih raje pametno molči.

Kozorog

Kozorogi so na videz trdni, močni in neomajni ter v odnosih z drugimi zadržani in hladni. Premorejo tudi mehko, čustveno plat, ki pa jo pokažejo le, ko se ob nekomu počutjo res sprejeto in varno.

Čustvom ne pripisujejo velikega pomena, saj so prepričani, da bi jih zgolj ovirala pri doseganju njihovih ciljev, da bi zaradi njih izpadli šibki in ranljivi, na kar pa niso za nobeno ceno pripravljeni pristati ter zato svoje globoke občutke največkrat zadržijo zase.

Bik

Še eno zemeljsko znamenje, ki upravičeno velja za zadržano in včasih nekoliko hladno. A to je daleč od resnice. Res pa je, da bik ne zaupa vsakomur in preden se  nekomu povsem odpre, potrebuje kar nekaj dokazov, da ga ta ne bo izdal, razočaral ali prizadel.

Bik svojo dušo izlije po svojih pogojih in ko je na to pripravljen. V kolikor ga nekdo sili v razkrivanje čustev, se v hipu obda z visokim zidom, ki ga nihče ne more porušiti.

Dvojček

Le redki bi rekli, da so komunikativni dvojčki kar zadeva čustev zdržani, kajti na prvi pogled res ne pustijo takšnega vtisa. A videz pri njih vara. Res je, da dvojčki radi pripovedujejo o svojih dosežkih, podvigih, idejah, o drugih ljudeh in podobnem, a ko gre za resnična čustva, jih pogosto skrivajo kot največji zaklad.

Zlahka navezujejo nove stike in snujejo vedno nova prijateljstva, a ti odnosi so praviloma površni in v njih le redko razglabljajo o tistem, kar se odvija globoko v njihovi duši. Ko odnos preraste do točke, ki druga stran od dvojčka prav to pričakuje, raje zbeži in začne nov odnos.

Preberite še: Horoskop: Šest astroloških znakov, ki se radi umaknejo v samoto

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Pet astroloških znakov, ki vedno ohranijo mirno kri


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)