Horoskop: Največje zablode o astroloških znakih

Vse, kar ste do sedaj verjeli glede značaja astroloških znakov, ne drži.

24.11.2021 ob 5:05 | Foto: Antonio Guillem/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Največje zablode o astroloških znakih

Vsako astrološko znamenje ima tisto nekaj, po čemer se razlikuje od ostalih. Pa vendar vse, kar kroži o znakih zodiaka, ne drži povsem. Obstaja kar nekaj z njimi povezanih mitov in neresnic, ali, če hočete, zablod. Tu je nekaj največjih.

Oven

Čeprav se mnogim zdi drugače, rojeni v tem znaku ne vržejo hitro puške v koruzo.

Oni preprosto vedo, da včasih res nima smisla vztrajati, kar pa ne pomeni, da se praviloma predajo brez poštenega boja. Ne, le dobro znajo presoditi, katere bitke je pametno bojevati in za katere je škoda časa ter energije.

Bik

Bik je predan in zvest prijatelj, vselej pripravljen ponuditi roko in stati ob strani. A le, dokler se mu nekdo ne zameri. Potem obrne ploščo in za vedno tudi hrbet ter zaradi trme nikoli več ne postavi porušenih mostov. Tudi sami verjamete, da je temu tako?

Ni. Biki res včasih močno zamerijo, a zamere ne kuhajo v nedogled. Res je, da so, potem ko jih nekdo enkrat razočara, previdnejši, kajti nočejo, da bi jih kdo izkoriščal, a to ne pomeni, da nikoli ne odpustijo napak. Jih in če je treba tudi tistim, ki so jih prizadeli, brez težav znova pomagajo.

Dvojček

Dvojčki so znani po svoji nepremišljenosti, spremenljivi naravi in dvojnosti, zaradi katere velikokrat delujejo neodločno in nekredibilno.

Dejansko niso takšni. So pa zelo prilagodljivi in jim ni težko ravnati glede na okoliščine. Njihova prilagodljivost je velikokrat zaslužna za njihovo preživetje. V prenesenem ali dobesednem pomenu.

 

Rak

Na prvi pogled hladni in zadržani raki niso takšni. Do ljudi, ki jih dobro poznajo, so topli in razumevajoči, do ljudi, ki jim niso blizu, pač ne.

Ker preprosto ne želijo vsem razkrivati svojih čustev. Te hranijo le za osebe, ki jim res veliko pomenijo.

Lev

Ognjeni levi so v očeh drugih nemalokrat prepoznani kot vihravi in nepremišljeni, pa vendar oni vedno vedo, kaj počnejo.

Kajti logika jim izjemno dobro služi in po njeni zaslugi hitro pridejo do odločitev, ki so v očeh opazovalca videti kot nepremišljene in prenagljene.

Devica

Kadar nekdo opisuje devico, jo opiše nekako takole: pikolovska, pretirano analitična in preveč ambiciozna ter zato ne najbolj zabavna in prijetna. Pa vendar, devica je dobra družba.

Kajti ona lahko prav po zaslugi analitičnega uma hitro prebere, kaj se dogaja in kaj se nekomu plete po glavi. Na podlagi tega znanja se odzove tako, da je za vse, ki so na njeni strani, najboljše.

Tehtnica

Življenje tehtnic se vrti okoli ljubezni. One prisegajo na romantiko in na topla čustva, kar pomeni, da so preobčutljive in ranljive ter zaradi strahu pred zlomljenim srcem le težko pokažejo čustva. Prav tako večina verjame, da v odnosih raje, kot dajajo, jemljejo.

Morda na začetku. A ko se tehtnica resnično zaljubi, je pripravljena igrati na vse ali nič ter v ljubezni prav toliko, kot sprejemati, tudi dati.

Škorpijon

Škorpijoni nikoli ne oklevajo. Oni takoj položijo vse karte na mizo, povedo, kaj je na stvari in kaj si o tem mislijo. Zato jih drugi dojemajo kot krute in neizprosne.

Dejstvo je, da niso takšni, a dobro vedo, kje je meja in česa nikoli ne bi odpustili. To sta prevara in izdaja. Če škorpijon začuti, da je prevaran ali izdan, zaključi zgodbo. Ne glede na to, kaj si o celotni zadevi mislijo drugi.  

Strelec

Moto rojenih v tem znaku je avantura in svoboda. Strelci so vedno v gibanju, vedno iščejo nekaj več in drugačnega, vedno so nasmejani, dobrovoljni in polni pozitivne energije.

Vedno? Ne ravno, res pa je, da zlepa ne bi pokazali žalosti, razočaranja in obupa. Morda zato, ker še sami nočejo priznati, da se počutijo tako.

Kozorog

V očeh drugih so hladni, zadržani in nedostopni. Pogosto jim je očitano, da so pretirano škrti ter da jim ni mar za svet, ki jih obdaja.

Glede tega se jim godi največja krivica. Kajti kozorogom nikoli ni vseeno za ljudi okoli njih, res pa je, da težave, ki se pojavljajo v okolici, rešujejo na svoj način. Umaknjeni v svoj svet iščejo rešitve, o težavah ne razpredajo z drugimi in so zato velikokrat videti odtujeni, čeprav v resnici ni tako.

Vodnar

Še eno znamenje, ki mu drugi velikokrat očitajo, da je odmaknejo od resničnosti. In še eno znamenje, ki se mu zato dela krivico.

Kajti vodnarji res živijo življenje po svoje, a ne zato, ker resničnosti ne bi priznavali temveč, ker iščejo načine, kako jo zboljšati in vse popeljati v lepšo prihodnost.

Riba

Izjemno občutljive, na videz šibke in labilne. Vendar so rojeni v tem znaku izjemno močni, disciplinirani in predani.

So veliko bolj vzdržljivi, kot se zdi na prvi pogled in veliko močnejši, kot jim priznava okolica. Svoje skrite kvalitete pa pokažejo le tedaj, ko čutijo, da jih morajo. Kar se med drugim kaže tudi ob dejstvu, da res velikokrat padejo, a se vedno poberejo, s sebe obrišejo prah in gredo naprej.

Povzeto po portalu 24sata.hr

Preberite še: Horoskop vam sporoča, da tega v življenju nikoli ne bi naredili. Ima prav?

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Rojeni v teh 3 astroloških znakih ne poznajo obupa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)