Tjaša Hrovat: Vsako leto sama sebi napišem pismo

Pevka, ki uživa v delu z ljudmi.

6.3.2018 ob 5:50

tjasa_nas_micna.jpg

Tjaša Hrovat je 23-letna absolventka socialnega dela, ki življenje zajema z veliko žlico. Pevka, ljubiteljica mačk, učiteljica otrok s posebnimi potrebami in zelo aktivna punca z malo prostega časa.

Pred leti smo jo lahko kot članico zasedbe S.W.A.G spremljali v šovu X Factor, kasneje se je pridružila ansamblu Jureta Zajca. Trenutno nastopa v muzikalih Moje pesmi, moje sanje, Veronika Deseniška in Pepelka, kjer ima celo glavno vlogo. Poleg tega sinhronizira risanke, s fantom pa skupaj pojeta v duetu, s katerim sta pripravila že dve avtorski skladbi, ki sta presegli vsa njuna pričakovanja, lepemu številu parov pa sta s petjem polepšala poročni dan. Mična se je z njo pogovarjala o njenih projektih, ljubezni do petja in študiju socialnega dela, s katerim je naredila ogromno na sebi.

Ste pevka, učiteljica v šoli za otroke s posebnimi potrebami, sinhronizirate risanke, igrate v muzikalih. Kaj od tega najraje počnete in kje najdete čas za vse aktivnosti?

Vsaka od naštetih služb mi daje nekaj, kar me izpopolnjuje. Srečo imam, da v vsem tem res uživam. Drugače ne bi zmogla vsega. Za aktivnosti je časa dovolj, težava nastane, ko ga za spanje ni.

Kako se je začela vaša pevska pot?

Hodila sem v glasbeno šolo, pela sem v šolskem zboru in RTV zboru. Kasneje, pri šestnajstih pa sem se malo bolj resno začela ukvarjati s petjem in tudi začela obiskovati ure solo petja.

Trenutno v muzikalu Pepelka igrate glavno vlogo, v kratkem pa bodo sledile tudi ponovitve muzikala Moje pesmi, moje sanje in Veronika Deseniška, v katerih imate solo vlogo. Ste bili že pred tem ljubiteljica muzikalov ali je to prišlo šele s prvimi vlogami?

Dejstvo je, da je ta žanr pri nas postal popularen precej pozno in do takrat tudi ni bilo veliko dobrih produkcij. Fascinirala me je kombinacija igre, petja ter plesa in zdelo se mi je, da bi se lahko v tem nekoč dobro odrezala. Vesela sem, da so to v meni prepoznali tudi producenti muzikalov, v katerih trenutno igram. In res uživam.

Kateri od teh treh muzikalov je vaš najljubši?

Verjetno kar Pepelka. Najbrž je razlog v tem, da igram glavno vlogo. Tudi lik Liesl von Trapp v Moje pesmi, moje sanje mi je kar precej pisan na kožo. Kot nuna v Veroniki Deseniški pa se neizmerno zabavam, a je obenem vokalno precej zahtevna vloga.

tjasa_vmes_micna.jpg

Kaj je tisto, kar vas je najbolj pritegnilo pri študiju socialnega dela?

Delo z ljudmi. Kasneje, tekom študija pa tudi to, da sem naredila ogromno na sebi. Med študijem sem že začela delati, trenutno sem zaposlena na osnovni šoli, kjer sem učiteljica podaljšanega bivanja otrok s posebnimi potrebami. Uživam v delu z otroki, tukaj se res lahko veliko in hitro naučim in zdi se mi, da so me otroci zelo lepo sprejeli medse.

Pred nekaj leti smo vas lahko spremljali v oddaji X Factor, kjer ste nastopali kot članica zasedbe S.W.A.G. Kakšni so spomini na tiste čase, kako je biti del takšnega resničnostnega šova?

Spomini so lepi in starosti primerni. Veliko sem se naučila, spoznavati sem se začela z medijskim svetom in dejstvom, da nikoli ne bom všeč vsem. Sedaj bi se marsikatere stvari lotila drugače, a sem vseeno vesela, da sem se takrat odločila, tako kot sem se.

Od skupine S.W.A.G. do Ansambla Jureta Zajca, kjer ste tudi peli. Narodno zabavne glasbe se sicer drži kar nekaj stereotipov, kaj o njej menite vi?

Mislim, da se stereotipi izkoreninjajo. Sama glasbo delim na dobro in slabo, ne po zvrsteh, in ravno zato sem se odločila preizkusiti še v tej zvrsti. Dobila sem ogromno kilometrine na odru, praktičnega znanja skupinske dinamike in tudi samozavesti, da se znam postaviti zase.

tjasa_fant_micna.jpg

Trenutno pa skupaj s fantom Urošem, ki je tudi pevec in ima glavno vlogo v muzikalu Pepelka, pojeta v duetu Uroš & Tjaša. Kako sta se našla?

Povezala naju je ravno narodno zabavna glasba. Večkrat sva se srečala na ali po nastopih in sčasoma sva ugotovila, da naju povezuje veliko več kot to. Imava podoben način in tempo življenja. Oba se ukvarjava z več stvarmi in se pri tem spodbujava. Hkrati pa drug drugega spoštujeva kot glasbenika in tudi na tem področju ves čas rasteva.

Sinhronizirate tudi risanke. Kje vse lahko slišimo vaš glas?

Trenutno na Nickelodeonu oziroma POP Oto lahko gledate Kraljevsko akademijo, kjer glas posojam Astoriji, potem je tu Čarakademija, kjer sinhroniziram zlobno Ruby, kmalu pa pride tudi serija Vohunterji, kjer bom glavna junakinja Tess. Seveda temu delu dajejo čar tudi stranske vloge, kjer se lahko zabavaš s spreminjanjem glasu in me najbrž ne bi prepoznali. Želim si tudi, da bi nekoč posodila glas enemu izmed risanih junakov v risanki, ki se predvaja v kinu. To bi bilo res vrhunsko.

Kaj najraje počnete v prostem času?

Prostega časa imam zelo malo, takrat ko ga imam, ga izkoristim za to, da kaj dobrega skuham, nato pa se sita uležem na kavč in uživam.

Kam vas bo pot peljala v prihodnosti? Imate kakšne neuresničene želje?

Želja je veliko. Uvedla sem zanimivo navado, ki se je v lanskem letu izkazala za nadvse koristno. Na zadnji dan v letu sama sebi napišem pismo, kjer povzamem, kaj vse se mi je v tistem letu zgodilo in si vizualiziram cilje za leto, ki prihaja. Lani sem uspela uresničiti skoraj vse in če bo tudi letos tako, bo leto zelo uspešno. Vas bom sproti obveščala, ko bo kakšen od njih spet uresničen … (smeh)

Avtorica: Klavdija Rupar
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)