Shakira se pripravlja na sodno bitko: grozita ji denarna kazen in zapor

Kolumbijska pevka se dva meseca po razhodu od dolgoletnega partnerja sooča z novimi osebnimi izzivi.

28.7.2022 ob 1:30 | Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters | Avtor: P. Pa.

Shakira se pripravlja na sodno bitko: grozita ji denarna kazen in zapor

Kolumbijska pevka Shakira se po prevari in razhodu od dolgoletnega partnerja, sooča z novimi osebnimi izzivi. Kot kaže, se bo zelo kmalu znašla na sodišču. Španske oblasti ji očitajo, da na začetku svojega bivanja v Španiji ni poravnala obveznosti do davčne blagajne, zato ji očitajo utajo davkov.  

Novico, da se bo sojenje kmalu začelo, je potrdila tudi njena odvetniška ekipa. Še pred sojenjem naj bi se tožilstvo skušalo pogoditi s pevko, a je Shakira njihovo ponudbo zavrnila. Če bodo pevko spoznali za krivo, ji poleg globe grozi še zaporna kazen.

Prepričana, da se ji godi krivica

Odvetniki kolumbijske pevke vztrajajo, da se ni nikoli izogibala plačevanju svojih obveznosti in da je davke vedno poravnala. Prepričani so, da ji španske oblasti kratijo pravice.

»Pevka je prepričana o svoji nedolžnost, zato ponujene poravnave ne bo sprejela,« so zapisali v sporočilu za javnost. Njena predstavnica za stike z javnostjo pa je dejala, da je Shakira poravnala vse svoje obveznosti in da nima dolgov do španske davčne službe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Španske oblasti so leta 2019 po obsežni in kar tri leta trajajoči preiskavi, sklenili, da so proti njej zaradi domnevnega oškodovanja španske davčne blagajne v višini 14,5 milijona evrov zbrali dovolj dokazov za začetek sojenja. Očitajo ji, da se je od leta 2012 do 2014 neupravičeno izogibala plačevanju davkov v Španiji. Njihovi zakoni namreč določajo, da mora davke v Španiji plačati vsak, ki tam preživi več kot polovico leta. Shakira naj bi tam preživela več kot 200 dni na leto, a tam davkov v tistem obdobju ni plačevala. Njeni odvetniki trdijo, da to ne drži in da v Španiji živi šele od leta 2015.  V letih 2012, 2013 in 2014 je bila uradno prijavljena na naslovu na Bahamih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Ljubezni je konec

Povezava kolumbijske pevke s Španijo sega v leto 2011, ko se je začela njena zveza z nogometašem Gerardom Piquejem. Leta 2013 se jima je v Barceloni rodil sin Milan, dve leti kasneje pa še sin Sasha. Par je dolga leta veljal za srečnega, letos pa je kot strela z jasnega udarila novica, da je pevka nogometaša ujela v postelji z drugo žensko. Po enajstih letih zveze sta se razšla. V skupni izjavi za medije pa sta zapisala: »Z obžalovanjem potrjujeva, da sta se najini poti razšli. Za voljo najinih otrok, ki sta najina prioriteta, vas prosiva, da spoštujete našo zasebnost. Hvala za razumevanje.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Preberite še: Jennifer Lopez in Ben Affleck po poroki: ona gola, on čisto izmučen

Morda vas zanima tudi: Je to res Victoria Beckham? David je objavil posnetke z divje zabave


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)