Kim (EMA 2019): S Kardashianovo imava skupni dve osnovni stvari

Izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije – EMA 2019, se začne 16. februarja, še preden pa na oder stopi 10 potencialnih predstavnikov Slovenije, smo poklepetali s tisto, ki bo nastopila prva po vrsti - Kim Begovič.

28.1.2019 ob 10:24

kim_begovic_ema_2019_evrovizija_pevka_intervju.jpg

Kdo je torej Kim? Prva v boju za zmago na EMI 2019 je osemnajstletna Kim Begovič, ki ima na glasbenem področju kljub svoji mladosti že precej izkušenj. Izobraževala se je v tujini, slišali pa ste jo lahko tudi v slovenskem filmu Vloga za Emo, za katerega je posnela tudi nosilno pesem. Na Emi bo predstavila pesem Rhythm Back To You, z Mično pa je poklepetala o svojih začetkih, glasbeni poti in tistem, o katerem šepetajo vsi, ki so opazili njeno podobnost s Kim Kardashian.

Kako bi se predstavili tistim, ki vas še ne poznajo?

Sem zelo vesel in družaben človek, obožujem glasbo, naravo in potovanja. Rada sem v družbi veselih in pozitivnih ljudi, ki imajo smisel za humor. In rada imam dolge pogovore s prijatelji.

Prvič ste na večjem odru zapeli leta 2007. Kaj vse se je v vašem nastopu in glasbenem slogu spremenilo od takrat?

Od takrat se je spremenilo zelo veliko. Leta 2007 mi je bilo komaj 7 let, takrat sem bila zaljubljena v muzikale, še posebej v muzikal Fantom iz opere. Zato sem ga takrat skupaj z Alenko Gotar tudi odpela v SNG Maribor. Danes se ukvarjam s pop in jazz glasbo, a Fantom bo za vedno ostal v mojem srcu.

Za vami je tudi nekaj izobraževanj v tujini, svoje znanje ste pilili na Westminster University in Berklee College of Music. Kakšna izkušnja je bila to?

London in Westminsterska univerza sta zame eni izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Znanje sem pridobivala od "velikih" učiteljev v glasbeni industriji. Solo petja me je učil Joushua Alamu, ki je prav tako vokalni coach imen kot so Rita Ora, Little mix, Jessie J ... V Londonu sem si ogledala tudi nekaj dobrih in nepozabnih muzikalov. Na Berklee College of Music sem pridobivala znanje iz tekstopisja in glasbene produkcije. V prihodnosti želim ustvarjati in pisati sama svoje pesmi.

Na Emi boste predstavili pesem Rhythm Back To You, ki je nastala v sodelovanju med avtorskim tandemom Maraaya in švedsko ekipo, ki jo dopolnjujejo Jimmy Jansson, Samuel Waermö in Art Hunter. Kako je ustvarjati z ekipo, ki ima že precej kilometrine v sami glasbeni industriji, pa tudi pri takšnih glasbenih izborih?

V veliko čast si štejem, da imam priložnost sodelovati z Maraayo. Naučila sta me veliko novih stvari in me popeljala preko mojih meja. Pesem Rythm back to you je prav zaradi močne avtorske ekipe resnično odlična. Menim, da mi je pisana na kožo. Že prvi dan, ko sem jo slišala, sem bila dobesedno obsedena z njo. Marjetka in Raay mi dajeta ogromno nasvetov, predvsem pa psihično podporo.

Kaj pričakujete od nastopa na Emi?

Predvsem bo to zame dan mešanih čustev, veselja, sreče, radosti in malce strahu.

In kaj lahko pričakujemo gledalci?

Gledalci lahko pričakujete predvsem dobro pesem, super izvedbo in dinamičen nastop.

Posneli ste tudi odlično naslovno pesem za film Vloga za Emo. Če se poigramo z besedami – ste si predstavljali, da bo tudi vaša naslednja velika vloga na Emi?

Res je! Pesem Just wait for a minute je čudovita balada, ki je naslovna pesem za film Vloga za Emo. Poleg te pesmi je v filmu tudi moja druga pesem z naslovom Stuck in the middle, ki je dosti hitrejša in ritmična. Uporabili so jo za sceno v klubu. Med snemanjem filma sem spoznala veliko zanimivih ljudi in sklenila prijateljstva, ki držijo še danes.

O igri besed "EMA", ki ste jih omenili, pred tem nisem niti pomislila. Je res zanimivo naključje. Nastop na EMI je bila vedno moja velika želja in zdaj se mi je uresničila.

Kako ste izvedeli, da boste nastopili na Emi?

Ko čakaš na izid, oziroma na rezultat, je zelo napeto. Ko sem izvedela, da sem sprejeta na Emo, sem bila presrečna. Takrat sem bila v kinu in kljub vsem neznancem okoli mene, sem na glas zavriskala (smeh). To sem si želela že od malega in želja se mi je uresničila!

In kako so se na to odzvali ostali?

Odzivi so bili zelo pozitivni. Vsi moji prijatelji in domači me podpirajo ter mi stojijo ob strani. Ponosni so name.

Vaša zunanja podoba se je v zadnjih letih precej spremenila, v primerjavi z videospotom za pesem Just wait for the minute iz filma Vloga za Emo bi vas danes komaj prepoznali. Kaj je razlog za takšno spremembo?

Ko sem posnela videospot za pesem Just wait for a minute, sem bila stara 13 let. Zdaj jih imam 18. Človeka puberteta, make up, kilogrami in barva las zelo spremenijo.

Že spletni komentatorji so izpostavili nekaj podobnosti s Kim Kardashian. Od očitne – imena – do make-up trikov, polnih ustnic in eksperimentiranja s pričesko. Kaj pravite na to primerjavo?

To sicer jemljem kot kompliment, sama pa mislim, da imava s Kim Kardashian West skupni predvsem dve stvari. To sta spol in ime.

Glede na to, da večinoma ustvarjate v angleščini, je Slovenija dovolj velika za vas ali vam diši skok v tujino?

Ustvarjati v Sloveniji je zelo lepo, saj imamo veliko nadarjenih glasbenikov menim pa, da bi morala biti naša glasba bolj drzna in da bi slovenski radiji morali vrteti več naših izvajalcev. Delati si želim tudi v tujini in si pridobivati nova znanja od različnih strokovnjakov iz glasbene industrije.

Avtor: Maja Fister
Foto: Instagram/@kimbegovic

Preberite še: Ema 2019: Zaradi Raiven bo KAOS, kdo pa so ostali nastopajoči? ali pa To je razlog, da je Lady Gaga ob nominacijah za letošnje oskarje jokala

Priporočamo tudi: To je masaža, zaradi katere je obraz Meghan Markle videti tako izklesan in spočit 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)